Сътрудничество! Щаба на САЩ помага на ВКС на Русия, да унищожи „Ислямска държава“
От Министерството на отбраната на Русия заявиха, че ВКС на Русия са получили от американска страна директно от щаба на международната коалиция координати на цели на „Ислямска държава“ в района на град Ел Баб в провинция Алепо.
„След провеждане на допълнително разузнаване чрез използването на безпилотни летателни апарати, както и на два самолета на ВКС на Русия и два самолета на силите на международната коалиция, по обектите на терористите бяха нанесени въздушни удари“, се казва в съобщение на пресслужбата на ведомството, цитирано от „Русская Весна“, цитирана от Блиц.

Уточнява се, че в резултат на провеждането на съвместната операция са били унищожени няколко складове с боеприпаси, а също така е бил ударен район с голям брой терористи и техника.

„ВВС на Русия получи от САЩ координати на цели на „Ислямска държава“ в гр. Ел Баб в провинция Алепо. Тръмп обеща да се бори с „Ислямска държава“ заедно с Русия. Първата стъпка?“, така коментира съобщението Алексей Пушков, сенатор и председател на външнополитическата комисия в Шестата Държавна дума.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'