САЩ не допуснаха делегация на Турция на територията си

Делегация на турското министерство на правосъдието не беше допусната на американска земя от местните власти, съобщи „Дейли Сабах“. Турската делегация е пътувала към САЩ, за да започне преговори за решаване на визовата криза, но отказът е бил отказан от американските служби, посочва
Американските власти са посочили, че отказват виза на членовете на делегация заради свързаното с визовата криза решение, влязло в сила преди две седмици. Иронично е, че турската делегация, отиваща да преговаря за сваляне на визите, не е получила визи.
Визовата криза се разрази, след като двама служители на американски дипломатически мисии в Турция бяха арестувани по обвинения в членуване в терористична организация. Американската дипломация посочи, че няма доказателства за твърденията на турската полиция. Анкара, от своя страна, обяви, че Вашингтон не може да се меси във вътрешните дела на страната.
След опита за военен преврат в Турция през миналата година живеещият в Пенсилвания проповедник Фетхуллах Гюлен беше обвинен в организирането на пуча. Турция поиска екстрадирането му, но получи отказ. Това наля масло в огъня на обтегнатите отношения между двете съюзнически страни, които от дълги години поддържат стратегически отношения.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'