Русия я очаква невиждан икономически разцвет! Руските банки очакват рекордни печалби!
Руските банки може да поставят нов рекорд по печалба през 2017 г. – такава е прогнозата на няколко ключови институции в сектора: „Внешекономбанк“, „ВТБ24“ и „Промсвязбанк“, съобщава вестник „Известия“. По тяхна оценка е възможно кредитните организации да регистрират печалби между един и 1,3 трлн. рубли, с което да подобрят постижението от предкризисната 2012 г., когато приходите са възлизали на 1,01 трлн. рубли. Оптимистичната прогноза се дължи на подобряването на макроикономическата ситуация и продължаващото съкращаване на задължителните резерви за „лоши“ кредити, пише Блиц.

Очевидно кризата в банковата система е приключила. След сложните 2014 г. и 2015 г., през които банките отбелязаха загуби заради фалирали клиенти и създаването на огромни резерви по кредитните портфейли, банковата сфера отново става свръхдоходоносна. Ако през изминалата година банките са спечелили 930 млрд. рубли, през 2017 г. резултатът може да бъде значително подобрен. По оценките на „ВТБ24“, новият рекорд ще бъде над един трилион рубли. От „Промсвязбанк“ пък посочват цифрата 1,05 трлн., а от „Внешекономбанк“ – 1,2-1,3 трлн. рубли.

„По всичко изглежда, че 2017 г. ще бъде рекордна от гледна точка на печалбата в банковата система“, коментира пред изданието главният икономист и заместник-управител на „Внешекономбанк“ Андрей Клепач. „При липса на големи шокове, размерът на печалбата може да достигне 1,2-1,3 трлн. рубли“, допълва експертът.


One thought on “Русия я очаква невиждан икономически разцвет! Руските банки очакват рекордни печалби!

  • 09.02.2017 at 16:46
    Permalink

    Русия вече тръгна по-нов път на управление на държавата си. Въведе Божественна концепция на управление, наречена КОБа. А Сатанинска концепция прокламирана и създадена още през 18.8.1948г. наречена Харвадски прокт за заграбване на Руските територии и богатства, пропадна. Най-важното за днешното време е, че Информацията и Съзнанието стават водещи – С=И/Е. Знанието скрито от човечеството стана явно. А знанието и информацията бяха основното оръжие на Задкулисните правителства, Транс Национални Корпорации и Банки. До днешното време нямаше НЛО, извънземни, Енергия от Вакуума……Човечеството и всеки един от нас, трябва да разбере и осмисли, че ако не въведе в Съзнанието си Любовта като основа на взаимоотношенията си, ще си иде от този свят. Не напразно тук се е родил и живял най-великият българин Петър Дънов.

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'