Румяна Бъчварова: Едва ли Йончева е избрана за депутат, за да прави филми

Идеята оградата по границата да се обяви за обект от националната сигурност е отпреди повече от една година, няма връзка с депутата от БСП Елена Йончева. Това каза пред bTV Румяна Бъчварова, началник на кабинета на премиера Бойко Борисов и бивш вътрешен министър. Така тя отрече твърденията, че оградата е включена в списъка със стратегическите обекти и дейности от значение за националната сигурност малко след като стана ясно, че Йончева прави филм за нередностите във връзка с оградата. По думите на Бъчварова това е обсъждано по времето, когато тя е била вътрешен министър. „Тогава г-жа Йончева едва ли е имала идея, че ще бъде депутат”, посочи Бъчварова.
„Имаше становище на юристите, че за да бъде обявено като такова, съоръжението трябва да бъде завършено и тогава да се вземат всички мерки, за да се защити информацията за него”, допълни бившият вътрешен министър. „Едва ли Йончева е избрана за депутат, за да прави филми”, каза още бившият вътрешен министър. Според нея информацията за оградата не трябва да бъде публична. Това, че информацията ще бъде класифицирана, не ограничава правата на Йончева да получи информация, но няма право да я разпространява, поясни тя. В разговора тя коментира и острото противопоставяне между ГЕРБ и БСП. Отношенията между управляващи и опозиция винаги изискват дебат. Проблемът е, че в последно време се истеризира за дребни детайли, заяви Бъчварова.
„Влизайки в тази спирала на истеризиране, задаваме лош стил и тон в обществото и от тази ситуация ще спечели първият, който спре”, отбеляза тя. Преди дни Румяна Бъчварова атакува лидера на БСП Корнелия Нинова по повод казуса с писмото, което тя иска да изпрати до Специализирания наказателен съд, в което да бъдат обявени имената на всички политици, които нерегламентирано са били финансирани от КТБ. Тя обяви, че Нинова не казва истината, защото Бойко Борисов е искал да подпише това писмо, а тя след КСНС е казала, че той не го е подписал.„Не мога да не реагирам тогава, когато има откровена неистина, а това беше точно такава ситуация. Аз бях свидетел, когато Корнелия Нинова направи това изказване, Борисов реагира и след това с изумление видях, че тя отрича. Не знам защо го прави”, каза Бъчварова.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'