РуменРадев: Силата на една армия не се измерва в количеството и качеството на оръжието, а със силата на духа и традициите

Историята е показала, че силата на една армия не се измерва в количеството и качеството на оръжието, а със силата на духа и традициите, заяви Румен Радев. „През всичките години от създаването си Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва продължава всеотдайно и последователно да изпълнява своята важна мисия, свързана със съхранението на воинските традиции и добродетели, на националните идеали и патриотични ценности“. Това заяви държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев в Централния военен клуб в столицата, където участва в тържественото събрание по повод 110-ата годишнина от създаването на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
Върховният главнокомандващ оцени високо ролята и приноса на родолюбивата организация в патриотичното възпитание на младото поколение.„Историята е доказала, че една нация има бъдеще, когато нейното младо поколение се възпитава в дух на всеотдайност и любов към родината“, отбеляза Румен Радев, според когото представителите на СОСЗР продължават достойно да изпълняват задълженията си. „Вие имате отговорността да поддържате връзката между народ и армия, да следите пулса на случващото се в обществото“, посочи президентът в обръщението си към представителите на военно-патриотичната организация. Той допълни, че административните знания и лидерския потенциал на членовете на Съюза трябва да бъдат адекватно използвани от държавните институции в процеса на разработване на политики в областта на националната сигурност и отбрана.
Президентът Румен Радев приветства членовете и представителите на СОСЗР с юбилея им и изрази увереност, че те и занапред ще продължават да работят за издигане авторитета на Българската армия. Председателят на Съюза ген. Стоян Топалов удостои държавния глава с плакет, посветен на 110-та годишнина от създаването на патриотичната организация.
Сред гостите, които присъстваха на тържественото събитие бяха министърът на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, офицери, сержанти и войници от резерва, граждани и общественици.
One thought on “РуменРадев: Силата на една армия не се измерва в количеството и качеството на оръжието, а със силата на духа и традициите

  • 13.09.2017 at 16:00
    Permalink

    Г-н Радев, българите вече не са готови да отдават живота си за родината. Нашата армия не е в състояние да отблъсне чужд агресор, а ако бъде изпратена да воюва на чужда земя, ще е ясно, че се обслужват политически интереси. Днес българският войник не служи и защитава, а си е намерил държавна работа. Вие имате шанс да промените това, възползвайте се!

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'