Румен Петков: Пари за стадион на „Бистришките тигри“ има, но за честването на 140г. от Плевенската епопея-не

Не е нормално да имаме четирима министри в Правителството, а искането на ръководството на Община Плевен за отпускане на средства за достойно отбелязване на 140-годишнината от Плевенската епопея да виси във въздуха. Това каза на пресконференция днес Румен Петков, който е член на Инициативния комитет по повод честването на Епопеята. „Знам с какви трудности бе организирано честването на 120-годишнината от Освобождението на Плевен. Не може в една такава ситуация Правителството да стои безучастно“, категоричен бе бившият плевенски кмет. Той разкри, че ще предложи организирането на подписка до премиера за подкрепа искането на местната администрация, в която да се включат именити плевенчани.
„Запознат съм с това, което иска Община Плевен и ви уверявам, че едва ли има по изчистен вариант от този, без никакъв излишен харч. Ако туризмът наистина е приоритет на Правителството, този юбилей трябва да бъде превърнат в национален празник, а това няма как да стане с трудно достъпни паметници с международно значение“, подчерта Петков. Вън от съмнение е, че стадион за „Бистришките тигри“ – със седалки и всички необходими съоръжения, е първа необходимост, но да не можеш да видиш 140-годишнината от Плевенската епопея е недопустимо, иронично допълни Румен Петков.

П.С. Колкото и да не харесваме Румен Петков, в случая е прав. Не е нормално за честването на Плевенската епопея да няма пари. Не е нормално да не сме поканили потомците на руснаци, украинци, румънци, финландци, които са оставили костите си край Плевен в името на нашата свобода.(бел.ред.)
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'