Румен Гечев: Правителството подписа празен чек на американските бази в България с гласовете на „Атака“ и Патриотите

За мен е шокиращо, че след като миналата година им направихме същите бележки за Бюджет 2017 тези юнаци продължават да намаляват целенасочено дела на бюджета в БВП. Правителството на ГЕРБ нарушава Закона за бюджета, не харчи парите, а ги отчита като плюс. Това заяви пред БНТ депутатът от парламентарната група на „БСП за България“ Румен Гечев. Според него има „непохарчени 3,5 млрд. лева в противоречие на Закона за бюджета“.
„Когато си нарушил Закона за бюджета, когато си оставил армията без изтребители и бойни фрегати, когато не си помогнал на бизнеса чрез публично-частно партньорство, тези пари ги отчиташ като плюс. Мисля, че коментарът е ясен“, категоричен беше той. „Хората не са малоумни. Те виждат, че няма нови самолети, няма нови фрегати. За какъв успех говорим тогава? Вчера правителството подписа празен чек на американските бази в България. Тези бази не са на НАТО, а са българо-американски. Единствените бази в света за които САЩ не плащат наем. И ако утре започнат бойни действия, България ще финансира войските на наша територия. И това се прие включително с гласовете на „Атака“ и Патриотите“.
За следващата година БСП не предлага алтернативен бюджет, а алтернативна бюджетна политика, уточни Гечев. „Ние предлагаме само неща, които са известни и се правят в Европа от десетилетия, заяви депутатът от левицата“, каза той. По думите му „това правителство събира в момента 37% от БВП, при положение, че този показател в Европа е 45%“. Това прави 8 млрд. лева, които правителството изпуска от БВП. Тези пари не отиват в БАН, в нови технологии, в образованието, в здравеопазването. За мен е шокиращо, че след като миналата година им направихме същите бележки за Бюджет 2017 тези юнаци продължават да намаляват целенасочено дела на бюджета в БВП, подчерта Гечев.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'