РИА Новости: Москва чака НАТО да отговори на инициативите за възстановяване на сътрудничеството
Москва е обезпокоена от курса на НАТО за сдържане на Русия и чака конкретен отговор от Алианса на своите инициативи за възстановяване на сътрудничеството, отбеляза руският министър на външните работи Сергей Лавров, предава РИА Новости, цитирана от Фокус.
„Ние неведнъж сме казвали, че няма да чукаме на вратата. Неразрешими проблеми при наличието на добра воля от всички стани в нашите отношения със Запада няма. За да се преодолее настоящата негативна тенденция, трябва да се отхвърли порочната логика на всяка цена да се постига резултата, да се налагат егоистични договорености, схеми и сътрудничества, без да се отчита интереса на партньора. Ние чакаме от НАТО конкретен отговор на нашите инициативи за възстановяване на сътрудничеството“, заяви руският министър.
Според него „особено безпокойство предизвика курсът на НАТО за сдържане на Русия, който нарушава стратегическата стабилност на европейския континент“. „Към нашите граници се разполага военна инфраструктура, прехвърля се техника и войска, увеличава се броят и мащабите на ученията, не се прекратява строителството на системи за противоракетна отбрана“, подчерта Лавров.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'