Разузнаването на ФРГ: Стотици джихадисти са влезнали в Европа, преструвайки се на бежанци!
Германското разузнаване смята, че стотици бойци на терористичната групировка „Ислямска държава“ са стигнали до Европа, преструвайки се на бежанци и са подали документи за убежище, пише Daily Express, цитиран от Пик. 

Федералната разузнавателна служба на Германия (БНД) предупреждава, че джихадистите са специално обучени да се крият сред мигранти и да „не привличат внимание“. Освен това германските медии съобщават, че терористите са научени как да се държат по време на полицейски проверки и като подават документи за убежище в Германия. 

Предполага се, че всички деветима нападатели в Париж от 2015 г. са пристигнали на континента, маскирани като бежанци. Единствено онзи, който е направил бомбите липсва. Германския вестник Welt am Sonntag цитира източници от разузнаването, според които той е бил измъкнат от Европа и в момента отново е в Сирия. 

Също така от разузнаването твърдят, че убийците от Париж са планирали паралелна атака на 13 ноември 2015г. на летището „Скипхол“ в Амстердам. Остава обаче неясно защо атаката не е била осъществена. Детайлите, намерени в лаптопа на един от нападателите, който се взриви в Брюксел, разкриват заговора. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'