Разкриха плановете на „Ислямска държава“ за атентати в Европа
Разузнавателни данни за планове за нападения в цяла Европа са разкрити с отблъскването на халифата на „Ислямска държава“, казва високопоставен британски офицер от военната коалиция срещу джихадистите, съобщава вестник The Telegraph. 
„Съкровищница“ с информация вече е намерена и превземането на град Мосул се очаква да осигури повече за плановете, финансирането и членовете на „Ислямска държава“ в Ирак и Сирия,, пише Пик. 

Обемът на откритите разузнавателни данни е толкова голям, че коалицията е създала лаборатория в Персийския залив за откритите компютри, телефони и различни твърди носители на информация, за техните тайни и предаването им на разузнавателните агенции. 

Град „Манбидж беше изключително важен за външните им операции. В града беше събрано огромно количество разузнавателна информация, свързана със заплаха в Европа и на други места. Сега сме в процес на започване на изолирането на Ракка“, каза генерал-майор Рупърт Джонс. 
Превземането на град Манбидж, използван като врата за джихадистите към Турция и от там за Европа, се оказа неочакван разузнавателен пробив, пояснява той. Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'