Радeв: Отношенията с Русия ще надживеят всяка политическа зима. Наш дълг е, да предадем на следващите поколения, топлотата и човечността между двата народа

В словото си, генералът се обяви и за отмяна на санкциите срещу Русия, които са вредни за България и Европа
Вековното приятелство между руския и българския народ ще надживее всяка политическа зима.Това каза в приветствието си пред присъстващите на събора на русофилите край язовир „Копринка“ червеният кандидат за президент на България ген. Румен Радев. Думите му бяхa приети от присъстващите на Тринадесетия събор на русофилите в България с аплодисменти. Радев отбеляза, че в момента отношенията на българската държава с Русия са в труден период, като подчерта, че е крайно време тези отношения да стъпят на открита, ясна и прагматична основа, лишена от всякаква идеология.
В
Кандидатът за президент, издигнат от БСП, се обяви за възстановяване на диалога и доверието в тази посока. Той категорично заяви, че външната политика на България, съобразена с националните ни интереси, трябва да се разработва в София и да се отстоява навън, а не обратното и в никакъв случай в тази сложна обстановка Русия да не се обявява за враг. В словото си генералът се обяви и за отмяна на санкциите срещу Русия, които според него вредят и на европейската общност, и на руския народ и призова за възстановяване на търговските отношения между България и Русия и връщането на родната продукция на руския пазар. Думите му бяха посрещнати в бурни аплодисменти.
Като капитал, ген. Радев определи духовните и културни връзки между българския и руския народ. Той каза, че е наш дълг да предадем на следващите поколения топлотата и човечността в отношения между двата народа. Илияна Йотова е номинацията за вицепрезидент на БСП. Освен ген. Радев на трибуната на Тринадесетия събор на русофилите в България говориха и кандидатът за вицепрезидент на патриотичните формации Явор Нотев, както и журналистът Камен Попов, чиято кандидатура за независим кандидат-президент ще се издига от Инициативен комитет, който събираше подписи в подкрепа на това на язовир „Копринка“. Приветствия към присъстващите русофили изпрати и президентът с мандат 2002-2012 Георги Първанов. Съборът на язовир „Копринка“ се организира от Национално движение „Русофили“, а домакинството е на Община Казанлък.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'