Путин с разкритие, което загатва за заговор: Целят да подринат нормализацията между Русия и Турция
Междуведомствена руска работна група излетя за Турция, за да се включи в разследване на убийството на руския посланик в южната ни съседка. Новината съобщи руският президент Владимир Путин в ефира на телевизия „Россия 24”.
„Извънредна ситуация в международните отношения”. Така премиерът на Русия Дмитрий Медведев окачестви убийството на посланика на русия в Турция Карлов по време на разговор със своя турски колега Бинали Йълдъръм.

„Създадена е работна група, която веднага излита за Анкара, за да се включи в разследването на това престъпление”, каза руският президент. Това е бил и един от въпросите, по които са се договорили в тазвечерния разговор президентът на Русия и неговият турски колега Реджеп Ердоган, съобщава Блиц.

Основната цел на убийството на руския посланик в Турция е да бъде подринат процесът на нормализация на отношенията между Русия и Турция и за да не се допусне ефективна борба на двете страни срещу тероризма в Сирия. Това завия министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров в телевизионно интервю по руската телевизия НТВ.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'