Путин обсъди ситуацията в Алепо със СС на ООН: Трябва да продължим енергичните руски усилия за оказване на хуманитарна помощ
Президентът на Русия Владимир Путин обсъди с постоянните членове на Съвета за сигурност на Русия, реализацията на положенията на посланията на държавния глава към Федералното събрание, а също и ситуацията в Сирия. Това съобщи прес-секретарят Дмитрий Песков.
» Бяха обсъдени редица въпроси, свързани с реализацията на основните положения от посланията на президента отправени към Федералното събрание»,- отбеляза Дмитрий Песков.

По негови думи, в рамките на срещата е обсъдена и сирийската тема с акцент на ситуацията около Алепо.

» Беше отбелязана необходимостта за продължаване на енергичните усилия, предприемани от руска страна по оказването на хуанитарна помощ за жителите в източен Алепо»,- добави още Песков.

В съвещанието на Съвета за сигурност на Русия, участие взеха премиерът Дмитрий Медведев, началникът на администрацията на Кремъл Антон Вайно, секретарят на Съвета за сигурност Николай Патрушев, а също и говорителите на двете палати в парламента, Валентина Матвиенко и Вячеслав Володин.news-frontВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'