Путин към Запада: Защо нервничите? Не заплашваме никой, но сме напълно боеспособни!
Президентът на РФ Владимир Путин изрази недоумението си по повод реакцията на западните партньори във връзка с военните учения на руските въоръжение сили — Русия не заплашва никого.
«Руската армия не заплашва никого. Искам да подчертая още веднъж това, което чуха всички, не само тук присъстващите»у — заяви Путин.

«Но армията на Русия е боеспособна, тя е съвременна и високоефективна. В пъти са увеличени броят на тренировките, ученията, в това число и внезапните проверки, които отвреме-навреме безпокоят нашите партньори, условно ги назоваваме така.

Когато те провеждат някакви учения, ние не се безпокоим, а те незнайно защо веднага започват да нервничат, нервни са едни такива», — каза държавният глава на Русия.
Той още веднъж подчерта, че Русия не заплашва никого и никого не смята да заплашва, предаде  «Интерфакс».

«А и защо ни е да правим това? Територията ни е най-голямата в света, аз казах вече това, всички знаят, затова ние трябва да гарантираме сигурността на собствената си страна, на собствения си народ. Нашата армия е в състояние да направи това, ще я развиваме и в бъдеще», — отбеляза Путин.
Той припомни, че понастоящем в Русия продължава да се реализира програма за развитието на армията.
«Армията ни трябва да бъде компактна, но много ефективна, защото ние ще продължаваме и структурната реформа, ще продължаваме оптимизацията на числеността, без масови съкращения», — каза той. Нюз ФронтВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'