Протестни автошествия срещу цените на горивата блокираха ключови пътища

Над 150 автомобила потеглиха от Благоевград на протестно автошествие срещу високите цени на горивата и лошото им качество. То премина по централните булеварди и излезе на международния път Е-79, който в момента е блокиран след тунел ”Железница”.

Протестът е масов и е не само срещу скъпите горива, а срещу поскъпването на данъците на колите, застраховката „гражданска отговорност“, електроенергията и водата, споделят участници. Според хората, увеличението на доходите е несъразмерно с това на разходите. Организаторите от Съюза на българските транспортни работници твърдят, че се подготвя по-голям протест в София. Някои шофьори недоумяваха защо колите с газови уредби също трябва да плащат по-висок данък, тъй като отделят значително по-малко емисии.

Десетки шофьори от Ямбол и Сливен се включиха в протестното шествие срещу цените на горивата. Над 100 автомобила с развети трибагреници, черни знамена и надути клаксони преминаха по ямболските улици.

Хората заявиха, че протестират не само заради поскъпването на горивата, но и на застраховката „гражданска отговорност“ на автомобилите. Протестиращите подкрепиха искането на майките на деца с увреждания, вицепремиерът Валери Симеонов да подаде оставка.

Протестиращите за кратко блокираха движението по пътя Ямбол – Сливен.
Протестно автошествие се проведе и в Пазарджик срещу високите цени на горивата. За разлика от миналата седмица, днес протестът беше законен и се охраняваше от полицията. В началото за кратко беше спряно движението към магистрала Тракия, на разклона за село Драгор. Шествието тръгна малко преди 12 ч. и премина през централната част на града. Нови протести се планират и за следващата седмица

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'