Прокопиев: На премиера не му харесва да има независими медии. Не винаги Бойко Борисов казва истината

На премиера Бойко Борисов не му харесва да има независими медии, заяви в предаването „Тази сутрин“ по bTV бизнесменът и медиен издател Иво Прокопиев. Вчера Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) наложи запор върху негови и на семейството му активи и имоти в размер на близо 200 млн. лв. Собственикът на „Икономедия“ нарече комисията „бухалка за репресия“, а председателят й Пламен Георгиев се оплака от медиен натиск и нарече изданията на Прокопиев „групировка“. Цялата тази кампания е „груба политическа поръчка“, коментира тази сутрин пред bTV бизнесменът.

На въпрос откъде идва ударът, той отговори: „Г-н Георгиев вчера си каза съвсем ясно. Той каза: „Моят работодател е премиерът Бойко Борисов“. Така че той, като един съвестен служител, най-вероятно изпълнява инструкциите на своя работодател. И сега е ред на неговия работодател г-н Борисов да каже на обществото той подкрепя ли репресията на КОНПИ срещу „Капитал“ и „Дневник“ или не я подкрепя“. Прокопиев призна, че се е срещнал с Борисов, когато е разбрал за предстоящата проверка, за да го уведоми, че това, което предстои да се случи, е незаконно и несправедливо. Премиерът отговорил, че и на него не му харесва. Издателят на „Капитал“ и „Дневник“ обаче се усъмни в искреността на министър-председателя. „Не винаги Бойко Борисов казва истината“, каза Прокопиев.

Той изтъкна, че заглавието на Ройтерс е било „България запорира активите на независим издател“.
И подчерта: „Проблемът е, че институциите на държавата са приватизирани, суверенът е подменен, те не служат на интересите на гражданите, а на интересите на няколко души (…) На г-н Борисов според мен определено не му харесва да има независими медии“. Той определи действията на комисията като „много брутален натиск“, който показва „желанието да бъде запушена устата на медиите и да бъде убита тяхната икономическа база“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'