Проф. Румен Гечев: Целта на властта е да плячкосат КТБ, като фалират Дунарит

Приватизацията на Дунарит няма как да не я свържем с КТБ. Целта е да я плячкосат, чрез фалит на Дунарит. Това съвпада със странни автомобилни катастрофи, с отравяне на собственик на Дунарит и др. Това заяви депутатът Румен Гечев, коментирайки проблемите на военнопромишления комплекс. Той разказа и за срещите си с хора от оръжейни фирми. Разбрах, че българската оръжейна индустрия е в опасност. Защото се намира във възход през последните години. Очаква се приходите тази година да се над 1млрд. долара. Лошото е, че ако ние не произвеждаме оръжие, ще го произведат други. То е свързано с националната сигурност и превъоръжаване на българската армия. Това е продукция – неизбежна, необходима. Осигуряват се приходи за българската икономика, посочи професорът.
Притеснително е, че се засилват противоречията между българското правителство и отделни фирми. Притеснително е, че се провалят поръчки на фирми. Противопоставят се частни и държавни фирми, обясни Гечев. Може да провалим поръчки за стотици милиони долари. И ако не се балансират нещата, ефектът ще е негативен. Ако някой мисли, че ще се скрие в тази ситуация, той бърка. Залогът е голям. Има лицензи за производство на оръжие и лицензи за износ на оръжие. Спира се износ на оръжие, което е на пристанището, каза още той.
Как така бг-правителството не знае кой е собственик на Дунарит. Как в държава членка на ЕС правителството не знае кой е собственик. Трябва да знае кой е собственикът на една частна фирма, зададе ред въпроси депутатът. Охлаждането на икономиката при мижав растеж е шок, коментира той думите на министър Горанов. Това е загадка за икономическата теория и практика, допълни Гечев.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'