Проф. Христов: Конвенцията цели да промени човечеството и децата. Това е истината! Не е лошо хората от ГЕРБ да проверят това

Депутатът от БСП проф. Иво Христов проговари след скандалното незачитане на вота му срещу Истанбулската конвенция на заседанието на Комисията по външни въпроси вчера.

„Съгласно правилника ние имаме право да упълномощим колеги с нашия глас, ако нямаме възможност да присъстваме. Въпреки това председателката Джема Грозданова не е уважила това, както и гласовете против конвенцията на Волен Сидеров и Тома Томов, които също са дали гласа си с пълномощни. Това противоречи на правилника и е манипулация“, коментира проф. Христов пред Пик. Той допълни, че ще обжалва решението, за да бъде зачетен гласа му.

„Г-жа Атанасова е патологичен лъжец. Нека извади точните ми думи от някакво изказване, в което аз съм казал, че подкрепям въпросната конвенция. Аз съм се изказвал единствено на събитие, на което се обсъждаше насилието срещу жените. Нормално е да се изкажа против насилието на жените, но никъде не съм говорил за конвенцията. Да видим какво ще стане сега, ако г-жа Атанасова не може да извади подобно твърдение, за което така упорито говори?„, попита Христов.

По думите му конвенцията цели да постави разделителни линии и хората ще имат право да си избират пола. „Това цели да промени човечеството и децата. Това е истината! Не е лошо хората от ГЕРБ да проверят това. Отварят вратите на Ада и оттам ще излезе антихристът. Затова не е случайно, че всички вероизповедания реагират така. Адът ще ни залее. От друга страна това, което сега направи ГЕРБ е крачка назад, но две напред. Затова трябва да сме много бдителни„, заяви още депутатът от БСП.

Лидерът на Атака Волен Сидеров ще си търси правата в съда за незачетения му глас. Той също отсъства, но беше дал правото на свой колега да го представлява и да гласува „против“, което обаче не се оказа достатъчно за председателя на външна комисия Джема Грозданова. „Не присъствах на самото гласуване и дадох пълномощно. Председателят е взел решение да не зачете гласа ми. Ще подам жалба и ще видя дали юридически е възможно да се повтори това гласуване. Отлагането на темата дава възможност повече време да се разсъждава и да се мисли по-разумно, без тази нервност. Хубаво е решението на ГЕРБ, че отлагат и е разумно. В обществото има голямо недоволство и затова благодарих на ГЕРБ, че проявиха разбиране. Конвенцията очевидно е част от лобистка акция, която цели въвеждането на еднополови бракове и какво ли не. Това противоречи на нашето разбиране за морал и затова ние сме твърдо против. Конвенцията е част от една верига, с която ще се опитват да налагат подобни неприемливи постановки в обществото. Полезно е, че сега се случи това, за да си създаде обществото имунитет срещу този опасен вирус и покрай тези дебати ще се подготвим за задаващото се зло“, коментира Сидеров.

По отношението на искането на БСП за референдум лидерът на „Атака“ заяви, че това не е еднозначно решение, тъй като е възможно въпросът към хората да не бъде зададен еднозначно. „Има опасност въпросът да не е точен и да не касае именно това, което възмущава обществото и така само да изхабим напразно този вот“, заяви Сидеров. Той категорично заяви, че до последно патриотите ще бъдат против Истанбулската конвенция, каквито и преводи и дебати да се направят.

„Ние сме в коалиция с ГЕРБ, но това не означава, че трябва да приемаме всичко. Ако се стигне до разделителна линия, ние пак няма да сменим позицията си, защото сме отговорни пред избирателите си. Те ще могат след това на парламентарни вотове да оценят дали сме постъпили правилно, като гласуват за нас или не“, заяви Сидеров. Лидерът на „Атака“ заяви, че патриотите са свободни и не членуват в европейски алианси, така че взимат само решенията в полза на българския народ, без да се съобразяват с някакви чужди влияния.

5 thoughts on “Проф. Христов: Конвенцията цели да промени човечеството и децата. Това е истината! Не е лошо хората от ГЕРБ да проверят това

 • 28.01.2018 at 18:47
  Permalink

  Според чл.2 от Конвенцията за преследване и наказване на престъплението ГЕНОЦИД „под ГЕНОЦИД се разбира всяко едно от следните действия, извършени с цел да се унищожи, отчасти или изцяло, една национална, етническа, расова или религиозна група като такава:

  б/ причиняване на сериозни телесни или ДУШЕВНИ ПОВРЕДИ на членовете на групата;

  г/ мерки за ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ РАЖДАНИЯТА в групата;
  д/ насилствено ПРЕДАВАНЕ НА ДЕЦА от групата на друга група.“

  Според чл.3 са наказуеми не само ГЕНОЦИДЪТ, но и:
  „…
  б/ ЗАГОВОРЪТ за извършване на ГЕНОЦИД;
  в/ пряко или публично ПОДСТРЕКАТЕЛСТВО към ГЕНОЦИД;
  г/ ОПИТ за извършване на ГЕНОЦИД;
  д/ СЪУЧАСТИЕ в ГЕНОЦИД.“

  Според чл.4 е без значение дали престъпниците са ПРАВИТЕЛСТВА, ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ или ЧАСТНИ ЛИЦА.

  Съгласно Конвенцията за НЕПРИЛАГАНЕ СРОКА НА ДАВНОСТ спрямо военните престъпления и ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО – каквото е и ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО ГЕНОЦИД (чл.1 б.“б“: „а също така ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО ГЕНОЦИД, определено в Конвенцията отт 1948 г. за предотвратяване на ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО ГЕНОЦИД и за наказването за него, дори ако тези действия не представляват нарушение на вътрешното право на страната, в която са били извършени.“) ДАВНОСТЕН СРОК НЕ СЕ ПРИЛАГА независимо от времето на извършването на престъплението.

  Така че – права е Мадлен Кирчева.
  Такова е цивилизационното отношение през далечната 1968 г., когато е приета тази Конвенция.
  Изглежда за 50 години содомогоморският рак е обсебил дотолкова мозъците на властниците, че не се стряскат от нейния член 2:

  „В случай на извършване на някои от престъпленията, упоменати в член1, разпоредбите на настоящата Конвенция се прилагат към ПРЕСТАВИТЕЛИ НА ДЪРЖАВНИТЕ ВЛАСТИ и към ЧАСТНИ ЛИЦА, извършили някое от тези ПРЕСТЪПЛЕНИЯ или са СЪУЧАСТНИЦИ на такива ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, или НЕПОСРЕДСТВЕНО ПОДСТРЕКАВАТ други за тяхното извършване, или ВСТЪПВАТ в ЗАГОВОР за тяхното извършване независимо от степента на завършеността им, също както и към ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ДЪРЖАВНИТЕ ВЛАСТИ, ДОПУСКАЩИ ИЗВЪРШВАНЕТ ИМ.“

  Reply
 • 28.01.2018 at 14:18
  Permalink

  Да не би соросоидното облъчване да ти е малко вероятно,че друсаш тъпотиите на джендърите!Или си жена в мъж или от 32 я пол,кой ли знае какво Боже недоразумение си ти.

  Reply
 • 27.01.2018 at 11:30
  Permalink

  Още една жертва на колективната идиотия, този път едър дивеч. Авторът на „85-те % дебили“ се присъедини към техния хор и заквака против Конвенцията. Отваряла вратите на ада, разбираш ли. И като казах „ад“ аз нещо се обърках в последно време, Всички говорят за православие, антихристи, ад, Содом и Гомор и прочие митологични глупости, а по Конституция сме светска държава и Църквата не може да се меси в работата на държавните органи. Толкоз ли няма политически аргументи, та изкараха Сатаната, Снежанка и джуджетата, архангел Михаил, дядо Коледа и потопа, за да ни убедят, че джендърите нямат място под Слънцето. Трети пол в Конвенцията катергорично няма, но всички искат да говорят за него, което е нещо повече от идиотия и за което няма термин в психиатрията. Но, хайде за третия пол. В света има милиони трансджендъри, „сбъркани“ от същия тоя Господ, който според еврейското книжле ги мразел. Понеже знаем, че трите монотеистични религии са просто версии на юдаизма и еврейския племенен бог Йехова. Знаете ли колко психологически консултации, хормонални тестове и прочие формалности съпровождат промяна на пола в нормалните държави? Не знаете, щото путинските медии ви набиват в канчетата, че всяко дете може да си смени пола само с едно просто искане. Екипи от психиатри, психолози и всякакви специалисти работят с децата, за да установят половата им идентичност отговаря ли на биологичната, а и децата са с видима „дисхармония“. Тези деца страдат от това, че са жени в мъжко тяло или обратното. и ако вие възприемате факта, че Господ създава генетично сбъркани индивиди, уроди и инвалиди, защо не приемете факта, че може да обърка и пола? Защо да лекуваме всякакви заболявания, а да не можем да поправим грешките на Господ спрямо пола?
  Защо обществото приема за нормално една жена да си сложи силиконови цици, те да не са от Господ?
  Мога да изредя хиляди неща, което не са от Господ, но вие ги приемате за естествени.
  Вие спазвате ли десетте заповеди от еврейската книжка?
  Мога да ви кажа- категорично НЕ.
  Обичате ли ближния си като себе си?
  Не само, че не го обичате, ами врите в собствената си злоба и омраза към различните всекидневно.
  Мога да продължа, но на повечето мат’рял читателският капацитет е до две изречения. R.I.P. интелекта на Иво Христов.

  Reply
 • 26.01.2018 at 8:37
  Permalink

  И НАЙ УМНАТА ИДЕЯ ЗА ПРЕСТРУКТУРИРАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА , ЩЕ БЪДЕ ИЗВРАТЕНА ОТ ИЗВРАТЕНОТО МУТРЕНСКО МИСЛЕНЕ НА БОРИСОВ…ТЕЗИ СРЕЩИ С ПОСЛАНИЦИ СА „ПРАХ В ОЧИТЕ“ НА БЪЛГАРИТЕ. ОТ ТОЗИ РЕНЕГАТ И НАРЦИСИСТ, НИЩО ДОБРО НЕ МОЖЕ ДА ОЧАКВАМЕ..ПРОСТО ЩЕ СЕ ЗАТРИЕМ КАТО ДЪРЖАВА !

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'