Премиерът на Италия: Източна Европа да спре да чете морал и да почне да прибира мигранти, иначе спираме парите!
Италианският премиер Матео Ренци заяви, че Италия заплашва да блокира бюджета на Европейския съюз, ако източноевропейските страни продължават да отказват да приемат мигранти. Това съобщи РИА Новости, позовавайки се на изданието la Repubblica, цитирана от Блиц.
„Бих искал ние всички да кажем на тези страни (от Източна Европа), че механизмът, според който ние даваме на Европа 20 милиарда евро, а след това ЕС ни връща само 12, повече не работи. И ако Унгария и Словакия ни четат морал заради мигрантите и при това не ни помагат, а после искат нашите пари, то през 2017 година, когато започне обсъждането на бюджета, Италия ще е готова да наложи вето”, отбеляза Ренци в разговор с журналисти.  
 
Той добави още. Че именно идната година ще бъде „ключова по въпроса за спирането на бежанския поток към ЕС. Тенци напомни, че скоро времето в морето ще се влоши, затова е необходимо да се блокират хората на лодките. Освен това, той подчерта, че Италия по принцип „няма да издържи още една такава година”.loading…


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'