Правосъдие по български: Един болен. Много болен Тодор, който бие асистентите на слепите

Тодор Николов, който нападна слепи туристи в Несебър и удари в главата асистентката им, е освободен от съда. 21-годишният младеж днес бе доведен в съда в курортния град за гледане на мярката му за неотклонение. Прокуратурата настоя спрямо него да бъде постановена мярка „задържане под стража“. Защитата на Николов обаче представи в съда документи като доказателство за това, че младият мъж е много болен.
Той имал „ендокринно заболяване, високо кръвно, нервно-вегетативна дистония и глаукома“. Николов бил приет в столична болница за изследвания. Ден преди инцидента с туристите бил изписан. Защитникът настоя за назначаването на съдебномедицинска експертиза, която да отговори на въпроса дали Тодор може да бъде задържан в ареста и да бъде лекуван там. Делото за мярката му за неотклонение ще бъде гледано отново на 6 юли, когато ще бъде изслушано и вещо лице по назначената съдебномедицинска експертиза. На 24 юни Тодор Николов се движел с автомобила на дядо си по централната улица на Стария Несебър.
Там леко подбутнал с колата туристи със зрителен дефицит, които му пречели да премине. След забележка от страна на асистентката им, той излязъл от колата, оставяйки я да продължи хода си, и ударил с ръка по главата намесилата се жена. Колата междувременно се ударила в бордюра, Николов се качил в нея и напуснал мястото. Нападателят бе издирен и задържан от прокуратурата по обвинение за хулиганство. Чуждите туристи, които пострадаха при инцидента, също са издирени и са дали показания по случа

2 thoughts on “Правосъдие по български: Един болен. Много болен Тодор, който бие асистентите на слепите

 • 30.06.2017 at 13:56
  Permalink

  РАЗМИСЛИ НА ЕДИН ЛЕКАР-БЕЗСРЕБЪРНИК по повод на този драстичен криминален акт!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ПЪРВО: Защо прокуратурата или съдиите не изискаха на мига здравните документи от пролежаването на този хулиган в клиника в софийска болница, които би трябвало да са му били дадени още при изписването предния ден, или светкавично / на секундата / да изискат копие от самата болница да бъде изпратено в съда?! ВТОРО: Всяко едно от „измислените“ според мен състояния / не мога да кажа заболявания поради липсата на съответните здравни документи /, дори и да са наистина диагностицирани, нито едно от тях, взети поотделно или всички заедно, въобще не са никаква пречка за постановяване на постоянен арест, както и възбуждане на съдебното преследване! ТРЕТО: Дано колегите лекари за пореден път не се изложат, „покривайки“ този гамен с фалшиви диагнози и предписания за по-нататъшно „уж“ лечение, услужвайки адвокатите му за протакане на делото!

  Reply
 • 30.06.2017 at 10:44
  Permalink

  кажете и имената на лекарите и болницата, че тия в Асеновград да ходят и те се изкарат болни, не само хитреците да се измъкват

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'