Порошенко с нагло изказване: Искам и очаквам проевропейска политика от Румен Радев
Украинският президент обясни какво очаква от новите си колеги в България и Молдова: проевропейска политика.

Украинският президент Петро Порошенко изрази надежда, че новоизбраните президенти на България и Молдова ще се придържат на първо място към проевропейска външна политика и ще проявяват европейско единство, съобщи украинският всекидневник „Сегодня“, цитиран от БТА.
На съвместна пресконференция с шведския премиер Стефан Льовен Порошенко подчерта, че „мрази етикетите“, с които кандидатите, победили на президентските избори в България и Молдова, биват обявявани за „проруски“.

ВИЖТЕ ОЩЕ: СВЕТОВНИТЕ МЕДИИ: В БЪЛГАРИЯ СПЕЧЕЛИ ПРОРУСКИ КАНДИДАТ

„Те са много известни политици и аз съм уверен, че тяхната политика трябва да бъде проевропейска, промолдовска и пробългарска“, подчерта украинският държавен глава.

Порошенко подчерта, че неговата страна е готова за съвместна работа и иска преди всичко „не пари, не съвети, не военна подкрепа, а европейско единство“.

В. „Сегодня“ пише, че ген. Румен Радев се представя като привърженик на подобряването на отношенията с Русия. На изборите в Молдова победи председателят на Партията на социалистите на Република Молдова Игор Додон.One thought on “Порошенко с нагло изказване: Искам и очаквам проевропейска политика от Румен Радев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'