Полша обяви война на Газпром! Невероятен скандал между ЕС, Газпром и Варшава!
Полша оспорва решението на Еврокомисията, с което се разрешава на „Газпром“ да увеличи доставките на газ по тръбопровода, който заобикаля Украйна. Според Варшава това ще застраши сигурността на газовите доставки в ЕС, съобщава „Независимая газета“ в понеделник (19 декември).
Полското правителство подаде жалба в Съда на ЕС срещу разрешението на ЕК „Газпром“ да използва 80% от мощностите на газопровода ОПАЛ (OPAL) вместо досегашните 50 на сто при условие, че 10-20 процента от обектите му бъдат предоставени на други доставчици.

Чрез това изключение се дава възможност на Газпром да увеличи доставките на газ за Европа, съобщи полската говорителка на министерството на външните работи Йоанна Вайда. Според нея това решение застрашава сигурността на газовите доставки в ЕС, особено в региона на Централна Европа“, заяви Вайда.

Източник: Руски дневник


One thought on “Полша обяви война на Газпром! Невероятен скандал между ЕС, Газпром и Варшава!

  • 19.12.2016 at 20:48
    Permalink

    При 80% натовареност как става така, че се застрашава нещо си. Явно от Фашингтон търсят начин да изпокарат страните от ЕС. Поляците винаги са били евреите на Европа. Дано Тръмп вкара нещата в разумните и морални граници.

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'