Плевнелиев: „Това е първият провален Консултативен съвет за националната сигурност и вината е на президента Румен Радев

„Категорично не одобрявам действията на летците. Това за мен оставя горчивото впечатление и неразбиране как функционира Конституцията. Не съм съгласен и с действията на държавния глава, който се опита да защити тези действия, които са поне с нагласата да бъдат противоконституционни”. Това заяви Росен Плевнелиев. Той не отрече, че във военната ни авиация има проблеми, но подчерта, че военните трябва да спазват своята клетва и дълг. На въпрос дали чувства вина за състоянието на авиацията ни в момента, Плевнелиев заяви пред bTV, че „всеки един политик трябва да чувства вина за състоянието на авиацията”.
Бившият президент коментира и провала на КСНС. „Това е първият провален Консултативен съвет за националната сигурност в историята на президентството и основната вина за това носи президента”, каза бившият държавен глава Росен Плевнелиев. Припомняме, последното заседание на КСНС, на което трябваше да се обсъжда антикорупционния закон и създаването на специален разследващ орган, се състоя на два пъти, тъй като при първото заседание не се събра кворум. КСНС не постигна съгласие за антикорупционното звено Участниците не се разбраха за ролята и функциите на бъдещия орган, както и за назначаването на неговото ръководство
„В месеците преди КСНС имаше два алтернативни законопроекта, които е съвсем нормално да влязат в Народното събрание за обсъждане. Държавният глава по-скоро игра ролята на еднопартиен, отколкото на надпартиен президент. Резултатът беше печален”, категоричен е Плевнелиев. По думите му българският народ е свидетел на тоталния провал на целия политически елит по темата с корупцията. На въпрос дали президентската институция трябва да назначава шефа на разследващия орган за корупция, Плевнелиев е категоричен, че не трябва.
„Повече от шест месеца бях едноличен ръководител на тази държава, направих две служебни правителства. Представете си, държавният глава еднолично управлява държавата и еднолично назначава органа, който се бори с корупцията и неговия ръководител. Това означава, че държавният глава има безгранична власт и това не е добре”, поясни Плевнелиев.
One thought on “Плевнелиев: „Това е първият провален Консултативен съвет за националната сигурност и вината е на президента Румен Радев

  • 29.10.2017 at 15:11
    Permalink

    Кой е Този Плевенлиев,който продаде БГ ,мрасник гнусен,и на него ще му дойде времето,ще си плати за всичко

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'