Плевнелиев си назначи 16 нови посланици

Деяна Костадинова отива в Женева, Йорданка Чобанова в Словакия, Иван Кондов в Мадрид, а Мартин Иванов в Хелзинкинови посланици е одобрило правителството на заседанието си миналата сряда.Четири от предложенията на държавния глава Росен Плевнелиев за назначение са негови сътрудници в президентството, пише в-к „24 часа“.

Шефката на кабинета му и бивш служебен социален министър Деяна Костадинова ще е посланик в Женева, където са швейцарските седалища на ООН и нейните организации.Бившият служебен министър на културата и секретар на президента Мартин Иванов пък заминава посланик в Хелзинки. Освен за Финландия ще отговаря и за Естония.В Словакия е назначена съветничката на президента поевропейските въпроси Йорданка Чобанова.

За Испания е предложен шефът на протокола на Плевнелиев Иван Кондов.През март за посланик в САЩ бе назначен секретарят на президента Тихомир Стойчев.Бившият зам.военен министър в първия кабинет на Бойко Борисов Августина Цветкова заминава посланик в Босна и Херцеговина. На задгранична мисия поема и постоянният секретар на външното министерство Василий Такев. Той ще е посланик в Португалия.

Бившият говорител на Външно в кабинета на Иван Костов Радко Влайков поема поста в Сърбия.От Холандия се връща бившият шеф на кабинета на президента Георги Първанов ген. Никола Колев и на негово място отива зам.-министърът на външните работи Румен Александров.Новият ни посланик в Япония ще е Борислав Костов, а в Румъния -зам.-министърът на Външно при тройната коалиция и кабинета „Орешарски“ Тодор Чу-ров.

Кувейт ще бъде поверен на Борис Борисов, в Аржентина посланик ще е Андрей Техов, в Мексико – Валентин Модев.Уляна Богданска е предложена за посланик в Унгария, Красимир Стефанов в Южна Африка, а Десислава Козлева в Грузия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'