Плевнелиев ще говори и с БСП
Президентът Росен Плевнелиев ще проведе консултация с представители на парламентарната група на БСП – лява България.
Съгласно конституционните правомощия на държавния глава по чл. 99, ал. 1 президентът Росен Плевнелиев започна консултации с парламентарните групи в 43-то Народно събрание след гласуваната оставка на второто правителство на Бойко Борисов.
В четвъртък Плевнелиев проведе консултация с ПГ на ГЕРБ. Премиерът в оставка Бойко Борисов и зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов влязоха в сградата на президентството за консултациите с президента. От вчера сме в политическа криза, заяви президентът Росен Плевнелиев в началото на консултациите. Той напомни, че „от тук нататък президентът е на ход”, пише Пик.

Той уточни, че с ГЕРБ ще дебатират дали е възможно в настоящето НС да бъде намерена друга формула за съставяне на правителство. Второ, ако това не е възможно, какви са потенциалните дати за предсрочни избори и трето – какво още трябва да свърши 43-ото Народно събрание. Целта ни е политическата криза да не прерасне в парламентарна и да не се стига до оставка и на Народното събрание, заяви още Плевнелиев.

Консултациите с парламентарно представените сили продължават и през следващата седмица.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'