Пламен Минев, Христо Михайловски и Муравей Радев назначили мъжа на Корнелия Нинова в митниците!

Силно СДС лоби е в дъното на назначаването на съпруга на лидера на БСП Корнелия Нинова, Димитър Нинов, в митниците през 1998 година. Тогава начело на държавата е СДС с лидер и премиер Иван Костов, а шеф на Агенция „Митници“ е Пламен Минев, пряко подчинен на тогавашния министър на финансите Муравей Радев. Именно те двамата със силната лична подкрепа на зетя на Йордан Соколов, Христо Михайловски са хората, които дават гръб на Митко Нинов да започне работа на митница Калотина.

Нека припомним, че именно в този период с все сила тече най-мощната контрабанда на горива от България към страните от бивша Югославия, а години по-късно мъжа на Нинова ще започне работа в „Лукойл“, очевидно като доказан специалист в областта.

Важно е да се знае, че зад стартта на вълнуващите кариери на Корнелия и Димитър Нинови стоят някои от най-силните и изявени лица на СДС. Нинова и до днес е изключително близка с Христо Михайловски, който в правителството на Костов бе заместник-министър на търговията и туризма. Той е пряк потомък на Стоян Михайловски и зет на Йордан Соколов, бивш министър на вътрешните работи и председател на парламента при Иван Костов.

Самият Христо Михайловски завършва технология на машиностроенето у нас. Продължава обучението си в САЩ в областта на бизнес-администрацията по финанси. Той минава и за един от създателите на Насърчителна банка, сега Българска банка за развитие.

Днес обаче бившата синя надежда е лидер на БСП. Корнелия Нинова не дава да се каже и дума за миналото на съпруга и Димитър, явно не желаеща да си припомни от къде тръгва нейната и на мъжа й кариери.

Както вече стана ясно по-горе пък нейният съпруг днес е служител на Валентин Златев и „Лукойл“. Докато е митничар до 2006 година Митко Нинов ръководи смени на КПП Калотина, което поражда съмнения, дали около работата си той не е бил замесен в лошите практики с контрабанда по границите в края на 90-те години.

Нинов е назначен като митничар, когато Корнелия Нинова е назначена за директор на „Техноимпекс“ от СДС. Той работи в агенцията до 2006 г., включително по времето, когато съпругата му е в „Булгартабак“. Нека припомним, че именно тогава гръмнаха и скандалите с тютюневото предприятие. В митниците също ври и кипи от корупция и котрабанда. Тогава техен шеф е Пламен Минев, а след него Асен Асенов. След смяната на последния и идването на власт на БСП мъжът на Корнелия Нинова приключва с кариерата си на митничар.

Някъде там той първо създава фирмата си „Интер проект 3“ ЕООД, в която е управител заедно със съпругата си. Въпреки че лидерът на БСП твърди, че семейството й живее с 2 500 лв. на месец, не остана скрита колата за 100 бона, която кара мъжът й.

Наскоро Корнелия Нинова потвърди, че съпругът ѝработи за „Лукойл“, където ръководи група за контрол и метрология, но подчерта, че не е част от борда на директорите. Заплатата му пък била по-малка от депутатската.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'