Петер Сиярто: Позицията на Унгария и ясна и непоклатима. Заради незаконната имиграция Европа е изправена пред терористична заплаха

Унгария отхвърли категорично компромисния план на Естония за разпределяне на кандидатите за убежище. Унгария остава твърдо против незаконната имиграция, а Европейският съюз трябва да се съсредоточи върху опазването на външните си граници. Това заяви днес унгарският външен министър Петер Сиярто по повод компромисното предложение на Естония за разпределяне на кандидатите за бежански статут в ЕС, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. „Позицията на Унгария и ясна и непоклатима. Смятаме незаконната имиграция за опасна. Защото заради незаконната имиграция Европа, както никога досега, е изправена пред терористична заплаха“, каза той в отговор на въпрос на пресконференция в присъствието на министри и други официални лица от Източна и Южна Европа.

Съгласно естонския план Европейската комисия трябва да определи „справедливи дялове“ от кандидат-бежанци, които да бъдат приети от страните членки на ЕС съобразно тяхното население и благосъстояние. Сиярто обаче заяви, че всяко „окуражаване“ на по-нататъшен мигрантски поток е против интересите на Европа и че единственото решение е спиране на нелегалната миграция възможно най-далеч от границите на съюза.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'