Пентагона отново класифицира Русия като най-сериозното предизвикателство за САЩ

Русия за пореден път оглави обявения от Ащън Картър списък от пет главни проблема за Америка, изпреварвайки Китай, КНДР, Иран и групировката ИД. Той напомнил, че Америка трябва да бъде готова за „неизвестното бъдеще” и заплахите, които то носи, предаде Блиц.

loading…


„Сега пред нашата велика нация, имаща глобална отговорност, глобални възможности и глобални интереси, стоят най-малко пет растящи предизвикателства: Първата е противопоставянето на агресията и прилагане на насилие от страна на Русия, особено в Европа” – цитира РИА Новости думите на Картър.

loading…


Второто предизвикателство, според шефа на Пентагона, се явява необходимостта да се справим с „историческите изменения в жизнено важния Азиатско-Тихоокеански регион, където живее половината световно население и функционира половината световна икономика”.

Картър отбелязал, че сред стоящите пред САЩ проблеми също така влиза необходимостта от „усилване на възможностите пред ядрените и балистични провокации от страна на КНДР, мониторинг на иранската агресия и влиянието на Иран в Персийския залив и противопоставяне на тероризма, включващо растящото намерение да бъде победена ИД”.

loading…


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'