Отново масови изнасилвания в Германия

Най-малко осем жени са станали жертви на сексуално насилие по време на тазгодишния Карнавал на културите в Берлин, съобщават световни агенции, цитирани от vesti.bg.

Споменава се и за над 10 заподозрени. Германците са особено чувствителни към темата, след като стотици жени бяха атакувани на Бъдни вечер в Кьолн – вижте във видеото.

Според регионалния вестник Der Donaukurier, полицията е издала заповед за задържане на 8 от тях.

Ruptly.tv цитират данни от полицията, според които по време на фестивала две момичета на 14 и 17 години танцували близо до сцената.

До тях се приближили група мъже, които ги обградили и започнали да ги насилват.

Млад мъж на 27 години видял, че момичетата нямат възможност да избягат и се обадил в полицията.

От местната полиция съобщават на сайта си в „Туитър“, че двама от задържаните са с турски произход, а за един няма информация. Сред другите заподозрени имало и тунизийци, мароканци, един алжирец и един либиец. Всички те са с чужд етнически произход, но са германски граждани, а не мигранти.

„Искахме да предотвратим широко разпространените в социалните медии слухове, че сред извършителите има бежанци. Трябва да е ясно, че заподозрените са израснали в Берлин“, заяви говорителят на полицията Томас Нойендорф, цитиран от Агенция „Фокус“.

Нападението върна спомените за сексуалните нападения в Кьолн от нощта на Нова година, когато се стигна и до размирици.

Според Дойче веле пък, освен двете момичета, общо 8 са жените, които са подали сигнал за сексуално насилие по време на фестивала:

„Жените са били докосвани по различни части на тялото от извършителите“, цитират от изданието шефа на полицията.

Според органите на реда част от задържаните мъже били известни на органите на реда тъй като са арестувани и преди.

Министърът на вътрешните работи Франк Хенкел призова всички, които са станали жертва на сексуално нападение да се свържат с полицията, за да може нападателите да бъдат наказани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'