Откъси от Корана, които показват, че исляма е религия на „любовта“
191 И ги убивайте там, където ги сварите, и ги прогонете оттам, откъдето и те ви прогониха! Да заблуждаваш е по-тежко, отколкото да убиваш. И не се сражавайте с тях при Свещената джамия, докато не започнат там да се сражават с вас! А ако се сражават с вас, убийте ги! Такова е възмездието за неверниците.
193 И се сражавайте с тях, докогато не ще има заблуда и религията ще е на Аллах! А престанат ли, тогава да не се враждува, освен против угнетителите!

Сура 4:
56 Онези, които не вярват в Нашите знамения, ще ги изгаряме в Огъня. Всякога, щом кожата им се опече, я сменяваме с друга кожа, за да вкусят мъчението. Аллах е всемогъщ,всемъдър.
89 Желаят и вие да сте неверници, както и те са неверници, за да бъдете равни. И не взимайте ближни от тях, докато не се преселят по пътя на Аллах! А отметнат ли се, хващайтеги и ги убивайте, където ги заварите – и не взимайте от тях нито ближен, нито помощник
91 Ще откриете и други, които искат и с вас да са в безопасност, и със своя народ – в безопасност. Всякога, щом биваха връщани към изкушението, биваха низвергвани в него. Иако не се отдръпнат и не ви предложат мир, и не удържат ръцете си, хващайте и ги убивайте, където ги заварите! Дадохме ви явен довод срещу тези.

Сура 5:

33 Наказанието за онези, които воюват срещу Аллах и Неговия Пратеник, и се стремят към поквара по земята, е да бъдат убити или разпънати, или да се отсекат ръцете и нозетеим кръстом, или да бъдат прокудени от земята [им].

Сура 8:

12 Твоят Господ разкри на ангелите: “Аз съм с вас. Подкрепяйте вярващите! Ще вселя Аз ужас в сърцата на неверниците. Бийте ги по вратовете, бийте ги по всички крайници!”
17 Не вие ги убихте, а Аллах ги уби, и не ти хвърли, когато хвърли, а Аллах хвърли, за да подложи вярващите на добро изпитание от Него. Аллах е всечуващ, всезнаещ.
64 О , Пророче, подбуждай вярващите към сражението! Ако сред вас има двайсет търпеливи, те ще надвият двеста; а ако сред вас има сто, те ще надвият хиляда от неверниците, защотоса хора, които не проумяват.

Сура 9:

5 А изтекат ли месеците на забрана, убивайте съдружаващите, където ги сварите, и ги хващайте, и ги обграждайте, и ги причаквайте на всяко място за засада! И щом се покаят и отслужват молитвата,и дават милостинята закат, сторете им път! Аллах е опрощаващ, милосърден.
39 Ако не се устремите към битка, ще ви накаже Той с болезнено мъчение и ще ви замени с друг народ, и не ще Му навредите с нищо. Аллах за всяко нещо има сила
111 Аллах изкупи от вярващите душите и имотите им. Сражават се по пътя на Аллах, убиват и биват убивани, за да е техен Раят. Негово истинно обещание, дадено в Тората, Инджила и Корана.А кой е по-верен в своето обещание от Аллах? Радвайте се на размяната, която направихте с Него! Това е великото спасение.

Микротрибуна3 thoughts on “Откъси от Корана, които показват, че исляма е религия на „любовта“

 • 30.11.2016 at 12:14
  Permalink

  Масираната кампания, за да се изкара някакъв ислям виновен за войните на изток, продължава с най-нелепи средства. На всеки, що годе мислещ човек, му е ясно, че войните са за петрол, други ценни ресурси и геостратегически контрол, но мисленето не е по силите на тълпата. При един коректен превод и анализ на текстовете на Корана се вижда, че те не призовават към насилие просто ей така, а казват: „Ако ви подадат ръка за мир- поемете я, но ако решат да се бият с вас- бийте ги. Ако продължават мръсотията и покварата – бийте ги, но ако се променят – уважавайте ги.“ Няма тук да обяснявам какво значи „поквара“, само ще отбележа, че древните езичници са имали такива практики, включ. жертвоприношения на деца, от които ще ви настръхне косъма и ислямът е искал да изкорени тия практики. Успял е, между другото.
  Иначе, християнството е било повод да се избият десетки милиони хора и много от убийците са вярвали, че са истински християни.
  А ако почна да цитирам Стария завет, ще предизвикам шок и ужас, но християните си го четат като свещен текст и си го цитират, като отбягват нелицеприятните текстове.
  Цял месец няма да ми стигне денонощно да изреждам ужасите и кланетата, които са били извършвани “ в името на Христос’, но защо християнството не е забранено и осъдено като идеология затрила десетки милиони хора? Защо?
  Казваме, че убийците не са били истински християни, но защо тогава твърдим, че убийците от въоръжените групировки са истински мюсюлмани? Исус ли препоръчва такъв двоен аршин в отношението към насилниците?
  И кой, по дяволите, ги въоръжава с „християнско“ оръжие?
  Та, хайде да не си мерим греховете, защото Ислямът със сто зора и след векове не може да стигне нашите.
  Това, че някой си е сложил етикет „християнин“ или „мюсюлманин“ не го прави такъв. Агресията и фанатизмът откриват в религиите повод да се проявят, но те ще се проявят при всеки удобен повод- национализъм, расизъм и др. Каквато е душата – такава и религията на човек.
  Свети Франциск и Торквемада са християни, приличат ли си?
  Футболните агитки се бият и мразят една друга, та какво остава за религиите. Футболът ли е виновен, че лумпените се пребиват?
  Корпорациите днес етикетират определени групировки и разчистват терени, които да експлоатират, а обвиняват Исляма, за да замажат очите на мат’ряла. В други случаи, религията е единственото, което крепи хората в битката им с тези корпорации и е нормално да се стигне до ексцесии, когато те им избият семействата и разрушат домовете им.
  В трети случаи невежеството и битовата мизерия са в основата на религиозния фанатизъм и насилие, но войни и насилие е имало много преди християнството и исляма.
  Та, такива статийки- рожби на нечие ниско чело и интелектуален дефицит, трябва да бъдат забранявани като насаждащи омраза на религиозна основа, но политиците ни-християни, са твърде заети да крадат и да унищожават собствения си народ, та нямат време за други дейности.
  Няма да коментирам правописните грешки в заглавието.

  Reply
  • 23.04.2017 at 16:53
   Permalink

   Сега разбирам, колко е лошо да сме много „знаещи“ и да „разбираме“ правилно нещата.

   Reply
 • Pingback: Германия планира да създаде "свой" ислям, приобщен към либералните "ценности" - Български журналъ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'