От ГЕРБ поискаха финансови санкции за депутатите извън пленарна зала

От ГЕРБ поискаха финансови санкции за депутатите, които не са днес в пленарна зала.

По време на обсъждането на първо четене на бюджета на Националната здравноосигурителна каса ГЕРБ поиска поименна проверка, при която се установи, че в залата има 129 народни представители. След това беше прието предложение на Данаил Кирилов /ГЕРБ/ по отношение на народните представители, които не са участвали в настоящата поименна проверка, да не се прилага чл. 10 ал. 1, 3 и 5 от финансовите правила по бюджета на Народното събрание, т.е. да не им се признаят транспортните, квартирните и дневните разходи за днешния ден.

Въпреки санкциите, от БСП обявиха, че ще продължат да не се регистрират в началото на заседанието, предава БТА. „Нерегистрирането ни за кворум продължава така, както сме го обявили“, коментира пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова. Няма как с нашите гласове и давайки кворум, да се приемат решения, с които не сме съгласни, например да се увеличават данъците на старите коли, на дрехите втора употреба, да не се увеличават социални плащания, добави тя.

Винаги, когато сме отсъствали, включително и при пътуванията ни за представяне на „Визия за България“, за тези дни не сме получавали заплати, хората да са спокойни, каза лидерът на социалистите. Тя обаче посочи, че държат в България да има законност и правов ред. „Не може с решение на Народното събрание да отменяш правила в правилника и във финансовите правила“, коментира тя.

Нинова посочи, че депутатите от БСП се издържат с остатъка от заплатите си, след като им отрежат частта за отсъствията. От партийната каса не им даваме никакви пари, заяви категорично тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'