Орбан ще инспектира границата ни с Турция
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонни разговори с канцлера на Федерална република Германия Ангела Меркел, с унгарския премиер Виктор Орбан и със сръбския министър-председател Александър Вучич, съобщиха от Министерски съвет, цитирани от Блиц.
Сред темите е била мигрантската криза в Европа. „ЕС и Турция трябва взаимно да решат проблемите си и всички държави солидарно да положат усилия за изпълнение на постигнатите до момента договорености и поети ангажименти“, подчерта по време на разговора си с канцлера премиерът Борисов.

ВИЖТЕ ОЩЕ: ОРБАН:ИСКАМЕ УНГАРИЯ ДА ОСТАНЕ УНГАРИЯ В ЕТНИЧЕСКО И РЕЛИГИОЗНО ОТНОШЕНИЕ

 


Във връзка със срещата на върха в Братислава министър-председателят Борисов и премиерът на Унгария Виктор Орбан се обединиха, че в словашката столица трябва да се проведат дискусии за състоянието на ЕС на фона на излизането на Великобритания от съюза, както и все по-засилващата се миграционна вълна.
По покана на Борисов Виктор Орбан пристига на официално посещение в България на 13 и 14 септември. Двамата ще направят обход на част от преградното съоръжение на българско-турската граница.

loading…


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'