Орбан с удар срещу Сорос: Те унищожават националните държави, но хората се събуждат!
Всяка група от гражданското общество, която се финансира от милиардера Джордж Сорос, трябва да бъде „изметена“ от Унгария, предаде Ройтерс. Агенцията се позовава на заместник-председателя на управляващата партия ФИДЕС – Шилар Немет.

Сегашната мигрантска инвазия от една страна се управлява от трафикантите на хора, а от друга от активистите, които подкрепят всичко, което отслабва държавата. Това пък заяви унгарският премиер Виктор Орбан пред държавното радио в Будапеща.

„Сорос е може би най-добрият изразител и лицето на този западен начин на разсъждение и на тази мрежа от активисти“, каза още той.
Според него, „ако не се преборим за Европа тогава ще се реализират сънищата и мечтите на някой финансисти и транснационални активисти, които никой не е избирал“. „Европейската левица участва в унищожаването на националните държави в полза на международните космополитски общности“, каза още Виктор Орбан.

“Много трудно може да си представим как така толкова големи европейски държави с перфектно работещи разузнавателни служби не бяха в състояние да приемат няколко хиляди бежанци в Европа“, подчерта още унгарският премиер и добави: Това, което се случва в Европа днес няма демократични основи, а самият Европейски съюз върви от състояние на организирани институции към анархия. „Хората в Европа започват да се събуждат и разбират, че миграцията е културен въпрос и става въпрос за нашата идентичност“, каза в заключение Виктор Орбан.

Bloomberg отбелязва, че в програмата на унгарския парламент в следващите дни са предвидени и дебати за закон, който позволява на властите в страната да извършват одити на висши служители в неправителствените организации.

Виктор Орбан е първият европейски лидер, който открито подкрепи кампанията на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп. Унгарският премиер пренебрегна критиките на Европейската комисия (ЕК) и администрацията на Барак Обама, че изгражда „нелиберална държава“ по подобие на Русия, Китай и Турция.

Виктор Орбан е критикуван в страната и чужбина за репресиите му срещу гражданското общество, които започнаха през 2014 г. Той нееднократно обвинява неправителствените организации, че получават пари от чужбина, за да организират бежански вълни и поощряват миграцията.

Самият Орбан се закани вече нееднократно да притисне Сорос. / Нюз БГ, Блиц , bultimes.comВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'