ОПЕК с удар! Закрепиха петрола!!!
ОПЕК е изпълнила повече от 90% от задълженията си по споразумението за намаляване на продукцията, според цифрите на групата за наблюдение на доставките.

Това е силен старт за изпълнението на първата сделка за съкращаване на продукцията от 8 години  насам.

Организацията на страните износителки на петрол намалява своята продукция с 1,2 милиона барела на ден от 1 януари, за да подкрепят цените на „черното злато“ и да редуцират пренасищането на петролните пазари. Русия и още 10 страни също се съгласиха да намалят продукцията си, но с 600 000 барела дневно.
Производството на 11-те членки, които са обвързани с квоти по тази сделка е паднало до 29,921 милиона барела на денонощие, според средните оценки на шест вторични източници използвани от ОПЕК за наблюдение на продукцията. Според сметки на картела това се равнява на 92% от  ангажиментите, повече отколкото повечето анализатори очакваха.

В ОПЕК числото 92% сериозно надвишава 60% постигнати, когато предишната сделка влезе в сила през 2009 и дава индикации, че придържането към параметрите е високо.

Въпреки това 11-те страни, които не са членки на картела не са намалили продукцията си толкова  като са изпълнили 40% от техните задължения през януари, заявяват два източника от картела.

От ОПЕК са планирали да публикуват своята оценка на производството през януари базирана на вторични източници в понеделник.

fxtrading.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'