Оливър Стоун: С Хилъри начело, ще тръгнем по много опасен път!САЩ ще тръгнат по опасен път, ако на предстоящите президентските избори на 8 ноември победи бившият държавен секретар на страната Хилари Клинтън, заяви известният режисьор Оливър Стоун, цитиран от ТАСС и Блиц.
Носителят на Оскари кинодеец нарече кандидатката на Демократическата партия „кралица на хаоса“. „Не трябва да забравяме, че г-жа Клинтън подкрепяше войната в Ирак в качеството си на държавен секретар и съдейства за разрушаването на либийската държава!“, напомни Стоун в интервю, публикувано във френското списание „Нувел обсерватьор“.

Най-новият филм на именития американския режисьор, „Сноудън“, излиза на екран във Франция следващата седмица. Според Оливър Стоун решенията на Хилари Клинтън са довели до „голям хаос, до пълна дестабилизация и до възникване на проблема с бежанците“.

„С избирането на Клинтън ние ще тръгнем по опасен път. Гарантирам ви го!“, заяви творецът. Той припомни, че под предлог за борба с тероризма, САЩ събират от целия свят големи масиви информация, но тя не служи за сигурността. „Глобалното проследяване си поставя съвсем различни цели – да влияе върху икономиката ида се бори с протестните движения“, изтъква Стоун.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'