Огнян Минчев. „Отишъл е Валери Симеонов защото местното РПУ козирува на мутрите. Както и нашето РПУ, твоето РПУ и всички останали РПУ-та

Политологът Огнян Минчев и икономистът Владимир Каролев защитиха Валери Симеонов за внезапните проверки в Слънчев бряг, които предизвикаха вълна от коментари. Мрежата се тресе от подигравки и възмущения относно акцията на Валери Симеонов за затваряне на няколко мутренски диско-и-чалга-дупки в 500 000-ната свинщина „Слънчака“. Имали били право да „работят“ след полунощ. Оставям на страна дали подобна дейност трябва да се осъществява начело с вицепремиер. Искам само да попитам в коя нормална страна мутрите имат право да тероризират по всякакъв начин останалата част от населението – включително с мощен шум: техно, чалга, крясъци, мотоциклети без заглушители?, пита във Фейсбук Огнян Минчев.
Има ли някакъв ред и закон в страната, в която живеем?! Всеки ли може да прави каквото си иска и когато си иска? Ама било курорт – е като е курорт, там няма ли хора, които са отишли на почивка? Тези хора права нямат ли?, задава поредица от въпроси Огнян Минчев. „Отишъл е Валери Симеонов защото местното РПУ козирува на мутрите – вместо да ги контролира. Както и нашето РПУ, твоето РПУ и всички останали РПУ-та. Да нападаш някого само защото не ти харесва се нарича аргумент ad hominem – и е забранен за сериозна дискусия. Не ме интересува дали е отишъл Валери Симеонов или някой друг – браво на него, че е отишъл! А вие оплаквайте мутрите, че им дръпнали шалтера в 2-3 часа след полунощ – за да могат „почиващите“ да дремнат няколко часа до изгрев слънце“, заявява в заключение Огнян Минчев.
Владимир Каролев пък посочва чуждия пример в тази посока. Ето какво написа той във Фейсбук:
Понеже гледам една камара интелектуалци се правят на интересни и дават акъл на Валери Симеонов как било в Ибиса – там дискотеките на открито затварят в полунощ, а в дискотеките на закрито можеш да детонираш водородна бомба и отвън даже и чертата бяло няма да ти се разроши. Алкохолният и парти туризмът също си имат чалъми.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'