Обединеното кралство: Всяко затопляне с Русия би я окуражило да си въобразява, че е значима и може да притиска Запада!
Обединеното кралство трябва да е готово да проведе „неудобни разговори“ с най-близкия си съюзник в лицето на САЩ, с оглед на това Западът да запази принципна позиция по санкциите срещу Русия, гласи доклад на за англо-руските отношения на Комисията по външни работи към британския парламент, пише вестник The Guardian, цитиран от Пик.
През януари Доналд Тръм намекна, че може да помисли за сваляне на санкциите, наложени на Русия, заради намесата й в Украйна, в замяна на споразумение за съкращаване на ядрените оръжия. Комисията към британския парламент обаче заяви, че всякакво намаляване на натиска към Русия „би представлявало отмятане от отговорността на международната общност към Украйна и би окуражило Русия в нейните усилия да диктува условията, при които контактува със

Доминираната от консерваторите Комисия предупреди премиера Тереза Мей да не отстъпва пред потенциална промяна във външната политика на САЩ към Русия и заяви, че всякакво „оттегляне на съществуващите санкции трябва да бъде свързано със спазване от страна на Русия на нейните ангажименти към Украйна и не трябва да бъде предлагано в замяна на руско съдействие в други сфери. Чрез този подход ще се избегне признаването на морална и правна легитимност на действията на Русия и отстъпването от ценностите и стандартите на Обединеното кралство“.

Според Комисията отношенията на Обединеното кралство с Русия са достигнали до най-ниската си точка от времето на Студената война.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'