Обединен „глобалистки“ интернационал!

Меркел и ръководителите на най-големите международни финансови организации предупредиха за опасността да се въвеждат протекционистки мерки на национално ниво.
Това се казва в съвместно изявление на Меркел с шефката на Международния валутен фонд Кристин Лагард, президента на Световната банка Джим Йон Ким, генералния директор на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие Анхел Гурия, генералния директор на Световната търговска организация Роберту Азеведу и ръководителя на Международната организация за труда Гай Райдър след среща в Берлин, предаде ТАСС, цитиран от БТА. „Глобалните предизвикателства се нуждаят от глобално отношение, глобална отговорност и глобални решения. сътрудничеството и съгласуването на търговската политика са по-важни от всякога“, се казва в изявлението.
Според Меркел и шефовете на петте организации опасността от засилването на тенденциите към протекционизъм е стимул да се подкрепя още по-силно световната търговска система. Световната търговска организация „е от решаващо значение за осигуряването на икономически растеж, заетост и възможности за развитие в глобални мащаби“, се казва в изявлението, чиито автори признават, че „силните миграционни потоци са сериозно предизвикателство на международната общност“. „Трябва да се борим с това предизвикателство чрез подялба на отговорностите“, се казва в документа, в който се подчертава и ангажираността с прилагането на Парижкото споразумение за борба с климатичните промени.

One thought on “Обединен „глобалистки“ интернационал!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'