Обама с приветствия и ласкави думи към Шинзо Абе и японският народ
Американският президент Барак Обама предупреди срещу „порива да се демонизират тези, които са различни“, докато беше домакин на лидер на Япония за тържествено посещение в Пърл Харбър, предаде AFP. 

Обама, който напуска поста си следващия месец, също така приветства алианса между двете нации, заявявайки че той „никога не е бил по-силен“, пише Пик. 

В коментар, отекнал в историята и настоящата силно напрегната политика в Америка, Обама каза на японския премиер Шиндзо Абе, че „характерът на нациите се подлага на изпитание във война, но се определя от мира“. 
„Дори когато омразата гори най-силно, когато стремежът на племенното е най-първичен, ние трябва да устоим на порива да се затворим в себе си. Ние трябва да устоим на порива да демонизираме тези, които са различни“, каза Обама. 

„Приветствам те в духа на приятелството“, каза той към Абе. „Надявам се заедно да изпратим послание към света, че има повече за печелене в мира, отколкото във война. Помирението носи повече награди от отмъщението“,каза още той. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'