Новият депутат Владимир Вълев-Питбула!. Законотворец?

Шампионът ни по кикбокс Владимир Вълев – Питбула ще сложи костюм и ще седне в парламента. От другата седмица той заема мястото на новия министър по европредседателството Лиляна Павлова. Вълев е следващият в листата на депутатите от ГЕРБ във Варна. Миналата есен Питбула взе световната титла в К-1 на най-голямата организация по кикбокс в света – WAKO, след като отказа в четвъртия рунд руснака Максим Колпак. Още куп златни медали има колекцията му.
Той е истински герой във Варна. Семейството, приятели и над 60 фенове го чакаха на летището при последната титла. Тогава Владо съобщи, че спира на практика да бъде състезател. „Само изключителна оферта може да ме върне“, отсече той. И започна работа в клуба на ТИМ по бойни спортове в морската ни столица при прочутия в спортните среди Краси Димов. Питбула учи малки деца и ученици на кикбокс и муай тай. Владо има добър имидж във Варна, името му не е замесвано в скандали, които са нещо типично за момчетата от бойните спортове. Съпругата му преподава български език в гимназия. Имат малък син. Питбула не крие, че няма намерение за го прави спортист.
Два пъти е избиран за най-добър спортист на Варна. Участва в благотворителни каузи. Прякорът му е от детските години. „Бях малък. Всички се радваха на моята игра и стил – не отстъпвах назад. Затова оттам дойде. Имаше и талисман на залата, който беше питбул“, обяснява новият депутат. И е категоричен, че в парламентарната зала няма от какво да се страхуват – не е побойник, раздава удари само на ринга. На мястото на Владислав Горанов – министър на финансите и Валентин Радев – МВР, влизат две депутатки – Евгения Алексиева и Йорданка Фириклийска – бивша районна кметица в „Оборище“. Алексиева трябваше да е парламента от самото начало, но преференцията 10/10 я измести и на нейно място влезе Борислав Борисов.
На мястото на Румяна Бъчварова, която става шеф на кабинета на Бойко Борисов, влиза още една дама – Анна Александрова. Министърът на спорта Красен Кралев отстъпва банката си на Емилия Милкова – директорка на Регионалната библиотека. Народен представител ще е и шефът на комисията за контрол на спецслужбите в предишния парламент и юрист Димитър Лазаров. Той влиза на мястото на премиера Бойко Борисов от Пловдив.
Ивайло Московски и Цецка Цачева, след като отидат в министерствата, ред за депутат идва на Ралица Добрева.
На мястото на другите министри – Николина Ангелкова, Томислав Дончев, Теменужка Петкова, Екатерина Захариева, в парламента съответно ще влязат Мартин Тинчев, Иглика Иванова-Събева, Митко Стайков, Десислава Костадинова-Гушева в Пазарджик. В парламента вместо вицепремиера Валери Симеонов и вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов влизат депутатката от „Атака“ Миглена Александрова и Николай Маринов.
One thought on “Новият депутат Владимир Вълев-Питбула!. Законотворец?

  • 06.05.2017 at 11:44
    Permalink

    От години следя успехите на момчето и смятам, че няма нищо лошо в присъствието му в парламент. Адекватен е и много земен човек. Шапка му свалям за всичко, което е направил за 30-тината си години, малко са толкова успели, благодарение на собствените си способности. Убеден съм, че ще продължи така да радва хората и да кара българите да се гордеят с него. Всякакви опити да се петни името му са резултат на голям страх.

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'