Нов неолиберален шок: Кунева и Паси били „подходящи“ за български еврокомисар
Анти-системната революция с избирането на Румен Радев за президент, не само не се оказа анти-системна, но и се очертава като най-неолибералното и продажническо правителство откакто е дошла демокрацията. Първо псевдо-левият президент върна НДСВ във властта, при обществена поддръжка за тази партия от под 0,5%. Но по-важното е, че бетонира и укрепи турбо-атлантизма, с което даде да се разбере че ще гони да задмине рекордите на Плевнилиев по слугинаж и колонизиране на България.

Сега обаче иде още по-голям шок. Възможно най-компрометираните, и мразени фигури на неолиберализма у нас, се оказаха… подходящи за еврокомисари. Каза го лично служебният премиер Огнян Герджиков и ги назова поименно – Гергана Паси и Меглена Кунева.
За Паси се носеха слухове още преди съставянето на кабинета, но бурната обществена реакция доведе от уплаха у президента, и той я остави в сянка. Сега премиерът твърди, че тя е подходяща, но „сама не искала“. Всъщност, изобщо не е подходяща. Гергана Паси е едно политическо недоразумение, няма никакъв професионален опит. Единственото и качество е, че стана любовница на Соломон Паси, а по-късно станаха и семейство. Винаги е изпъквала с откровена глупост, и и личи, че и липсва мозъчно вещество.

Меглена Кунева пък е възможно най-големият предател на нацията, в чието досие са затварянето на АЕЦ „Козлодуй“, съсипването на земеделието с лоши договори, задължението за фотоволтаичния грабеж, и накрая – пълния погром в образованието. Ако има символ на обществения провал и продажничество, това е Меглена Кунева. Всъщност един от малкото позитиви, които спечели Радев със служебката е, че така Кунева изчезна от властта. Народът си отдъхна.

Но изглежда отново ще изригва. Неолибералните опити на Радев и кабинета му ще предизвикат обществен гняв, който може да доведе до ядосани тълпи под прозорците на „Дондуков“-2. БСП вече беше убита политически и и предстои голямо крушение на изборите. Именно заради анти-руския и неолиберален характер на кабинета. Но на Радев може да му се наложи да мисли и за физическото си оцеляване, особено ако направи някоя маневра, тип „Кунева“. / ГН


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'