Нощните удари на ВКС на Русия унищожават потоци от прииждащи джихадисти-резерви (и видео)Вчера, след края на хуманитарната пауза в Алепо самолетите на ВКС на Русия започнаха да нанасят въздушни удари по джихадистите, които се бяха съсредоточили южно от промишления мегаполис.

По данни на разузнаването, главатарите на ислямистката коалиция «Джейш ал-Фатх», подхранена от задграничните си спонсори, отново се канят да атакуват позициите на ВС на САР, за да пробият обръча на блокадата около обкръжените в източните райони терористи.В тази посока метежниците вече са прехвърлили над 1.2 хиляди терористи, а също голям брой бронирана техника.
Но, нито командването на сирийската армия, нито ВКС на Русия нямат намерение да губят постигнатото в Алепо, спечелено с цената на много кръв.
Миналата нощ руските ескадрили подложиха на мощни бомбардировки линията на снабдяване на джихадистите в околностите на населеното място Хан Тумен и окръг Рамус.
В резултат на въздушните атаки подкрепленията на метежниците така и не успяха да достигнат до целта си.
Най-мощни въздушни удари получи южната част на квартал 1070, районите на Рашидиан и Акрабския пазар, където линията на фронта е най-уязвима и обръчът на обкръжението има най-малка плътност.
Бандитските части от «Джейш ал-Фатх» имат намерение да заслужат инвестираните в тях пари и да вземат реванш за предишното си поражение.
Джихадистите планират да нанесат удари от северозапад и югозапад с цел пробив на «котела», а руската авиация се опитва да попречи на това, унищожавайки стичащите се в тази посока потоци от резерви./ News-Front

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'