Нинова:ГЕРБ и Обединени Патриоти спечелиха „в името на народа“, но ще го предадат „в името на властта“!

Този парламент и това мнозинство няма да изкарат пълен мандат. Много хора ще останат недоволни заради отстъпването от много политики, заяви Корнелия Нинова. Прекалено много са компромисите за партии и личности, които вчера бяха нетърпими една към друга, каза в студиото на Нова телевизия лидерът на БСП Корнелия Нинова. „Сега предстоят разправии и пазарлъци за постове. Това мнозинство няма да бъде стабилно, то е на ръба. Те ще имат сериозна опозиция в наше лице. Очакват ни напрегнати месеци“, заяви още Нинова.
Тя съжали за изказването си, че демокрацията ни е отнела много, както и за думите на Крум Зарков в ефира на „Здравей, България”, когато той се подигра с дядовците и комунизма. „Той ми се извини веднага след участието ни, осъзнал какво е направил“, добави тя. Нинова не даде висока оценка и на кабинета „Герджиков”. „Не изнесоха истината за завареното положение”, обясни лидерът на БСП. В събота, пред Националния съвет на партията, Корнелия Нинова подчерта, че двете преговарящи политически сили направиха тежки компромиси, сериозни отстъпления и грозни пазарлъци в името на властта. „ГЕРБ и Обединените патриоти спечелиха в името на народа, но ще го предадат в името на властта“, каза тя.
Нинова даде пример, че няма да има минимална пенсия от 300 лева, няма да има преизчисляване на всички пенсии, имало и отказ от подкрепа на държавата за семейства с репродуктивни проблеми. В програмата не фигурират ангажименти по националната сигурност, които бяха поели, а именно да се увеличи съставът на МВР и Министерството на отбраната, да се засили присъствието на въоръжените сили на границата, посочи тя.
По думите й тези компромиси ще доведат до отлив на доверие. Обратно на това, БСП няма да отстъпи от предизборните си ангажименти, заяви Корнелия Нинова.One thought on “Нинова:ГЕРБ и Обединени Патриоти спечелиха „в името на народа“, но ще го предадат „в името на властта“!

  • 23.04.2017 at 19:35
    Permalink

    В името на народа !!!!! Борба голяма за…….вимето на народа !!!

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'