Нинова цитира Антон Тодоров и неговата ”Шайка” в политическия си доклад

„Шайката” иска да запази натрупаното през годините и да няма работещ антикорупционен закон. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в доклад за актуалната политическа обстановка в страната и предстоящите задачи на пленума на партията. Лидерката на соцпартията явно добре познава произведенията на Антон Тодоров от 2013-2014 година, защото очерта почти същия като него кръг на хора, злоупотребяващи с управлението на държавата.
„Първа страна сме по корупция в ЕС, 97% от българските граждани смятат, че тя е проблем номер едно, продължи констатациите си в доклада Нинова. Общото, което стои над скандалите в държавата ,които вървят един след друг, е в изговореното от бившия депутат Антон Тодоров за някои хора в управлението, което той е написал и в прословутата си книга, че шайката са персони, обединени от престъпна цел“, поясни тя. И продължи: за тях корупцията не е престъпление, а административно нарушение и трябва да се наказва с глоба. Нинова уточни, че се базира на техни доклади, съобщава БГНЕС.
Според нея политическата класа не се бори с корупцията, а е част от нея през всички тези години. „Ако някой признае това на глас следват закани от страна на „шайката”, която иска да запази натрупаното и статуквото. Нинова изброи редица примери на извращението с власт на управляващите, които не желаят да има реална борба с корупцията. Управляващите не искат роднините във властта да бъдат разследвани, а само да ги санкционират с глоби за конфликт на интереси“, каза пред конгреса още Корнелия Нинова.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'