Нинова: Ние не можем да оставим народа за половин година, защото всички онеправдани имат нужда от защита и подкрепа

„Приоритетите на БСП през 2018 г. ще бъдат здравеопазването и образованието и науката“. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова във Враца, където взе участие в заседание на Областния съвет на партията. Тя бе категорична, че отляво продължават борбата срещу мораториума върху новите лекарства за онкоболни. „В момента не законът гарантира на всеки онколболен, че може да се лекува, а комисия, която ще решава кой ще живее и кой не“, каза още тя. Нинова посочи, че в деня, в който са спрени 20 млн. лв. за онкоболните, 700 млн. лв. са раздадени за ТОЛ система и пътища, информираха от пресцентъра на БСП.

Според председателя на БСП единственото решение е актуализация на бюджета на НЗОК. Тя припомни предложението на БСП държавата да покрие дълговете на държавните и общинските болници, а след това да ги пререгистрира от търговски дружества в лечебни заведения. За целта депутатите от левицата вече са внесли законопроекти. Относно другия приоритет – образованието и науката, председателят на БСП заяви, че позициите на учените по отношение на развитието на науката и младите кадри имат нужда от подкрепа. „Подкрепяме протеста на учените от БАН. Ние се борехме при гласуването на бюджета, за да им се даде това, което заслужават“, каза още тя.

Нинова разкритикува антикорупционния закон на управляващите, в който корупцията не е престъпление. По повод вота на недоверие, иницииран от БСП, тя коментира тезата на управляващите, че опозицията трябва да замълчи за 6 месеца заради европредседателството: „Ние не можем да оставим народа за половин година, защото всички онеправдани имат нужда от защита и подкрепа“. Лидерът на левицата заяви, че от ПГ на БСП за България продължават да настояват за фонд „Северозапад“, чрез който да се инвестира в най-бедния регион в Европа. Според нея едно от основните затруднения за бедните общини е, че премиерът раздава парите за проекти в общините, за които той прецени. „След като тези средства не са вкарани в бюджета, остават като излишък, ще бъдат разпределени с постановление на Министерски съвет и няма да минават през никакъв контрол“, обясни тя.

2 thoughts on “Нинова: Ние не можем да оставим народа за половин година, защото всички онеправдани имат нужда от защита и подкрепа

 • 24.12.2017 at 10:39
  Permalink

  Ние народа не желаем Вашата подкрепа. Много години сърбяме вашата попара и знаем колко мислите за народа.Народа не ви иска повече,

  Reply
 • 19.12.2017 at 20:29
  Permalink

  И как да се свържа с г-жа Нинова, която използва свои кадри – секретар на РИК 2017 – администратор на лични данни ,като професионален домоуправител, който манипулира документи и то пред съда .Действа срещу мен , съзнателно, след като съм дала имейл за връзка , и се знае , че съм възпрепятствана точно по отношение на здравето си – как ви звучи медикаментозна мутация ???

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'