Николай Колев-Босия: Ще замеряме с яйца портретите на главния прокурор Сотир Цацаров и на председателя на СРС Александър Ангелов

Ще замеряме с яйца портретите на главния прокурор Сотир Цацаров и на председателя на СРС Александър Ангелов. Това ще стане утре пред СРС на бул. „Цар Борис Трети”, каза дисидентът Николай Колев-Босия. Той обясни, че протестът е срещу своеволията на частните съдебни изпълнители и съда, който гледа изпълнителните дела само в присъствие на ищеца.

Организира се от асоциацията, която защитава пострадалите от ЧСИ. Грубо се потъпкват конституционните ни права и европейските директиви. Уж сме равни пред закона, но излича, че това е само на приказки. Няколко пъти опитахме да разговаряме с ръководството на СРС. Никой не ни прие. Утре пак ще опитаме да комуникираме и ако никой не излезе да ни обърне внимание, ще мятаме яйца”, обясни Босия. Попитан защо атаката е и срещу Цацаров, той уточни: Нарушава се Конституцията.

Той би могъл да постави този въпрос пред ВСС и пред Конституционния съд. Аз нямам това право, но той има. Проблемът е от години, но пръста си не мърда. Стотици хора са в безпомощно състояние и на никой не му пука”, допълни той. Колев призова пострадали от своеволията на ЧСИ да се присъединят към протеста, който започва в 11 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'