„Ние, гражданите“ към Бойко Борисов: С безобразията си, преминахте всякакви граници

Безобразията, които Вие и Вашият екип, допуснахте с ликвидацията на КТБ и вандалското разграбване на активите й, преминаха всякакви граници на толерантност. Такъв е и последният случай с опита за абсолютно незаконно одържавяване на дружество „Дунарит” АД с участието на противоконституционната Държавна консолидационна компания – фирма-касичка, създадена с няколко основни цели – да отклони от Сребърния фонд средства към държавата, чието целево използване остава в пълна тъмнина, да продаде на Ваши хора дялове и акции от предприятия на нищожни цени в нарушение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол и неговите процедури, да даде по някоя заплата на Ваши членове и да застане на входа и изхода на всяко придобито от нея дружество или предприятие и да ги фалира. Такова е състоянието и на ВМЗ Сопот, и на „Интендантско обслужване” и т.н.
? Последните действия по заграбването на фирми с участието на Синдиците на „Корпоративна търговска банка“ АД, Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете, Министъра на икономиката г-н Е. Караниколов и държавната фирма „Държавна консолидационна компания“ преминават всякакви граници на злоупотреба с власт.
Видно от публикуваните в Търговския регистър договори „КТБ“АД е започнало да развива дейност на колекторска фирма, въпреки изричното разпореждане на закона и съда за прекратяване на дейността на предприятието.
Съгласно представените документи „КТБ“ АД придобива вземания срещу „Дунарит“ АД по сключен в рамките на търговски договор между „Дунарит“ АД и „Е. Миролио“ ЕАД. Този договор между двете търговски фирми не е част от процедурата по несъстоятелност и няма отношение с нея. Към момента „Дунарит“ АД не е и длъжник на банката, тъй като не фигурира в изготвения от Синдиците списък на некоректните длъжници с непогасени задължения към „КТБ“ АД, публикуван на сайта на „КТБ“ АД на 16.02.2017 г.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'