Невероятен подземен град е открит под пирамидите в Гиза (СНИМКИ+ВИДЕО)

Има невероятен подземен град, разположен под пирамидите в Гиза, за който само малцина знаят днес, но е изключително добре документиран в миналото

пирамиди, гиза

Мистериозното плато Гиза става още по-умопомрачително, след като се осъзнае, че древният град Мемфис (днешен Гиза) е изпълнен с подземни проходи, валове, системи от пещери и камери, които са запазили за историята безброй артефакти в техните стени, на възраст хиляди години. Въпреки това, египетските власти не са готови да разкрият какво е намерено под Гиза за широката общественост, както и много други открития, направени през годините в Египет. Има невероятен подземен град, разположен подпирамидите в Гиза, за който само малцина знаят днес, но е изключително добре документиран в миналото и за него еписал Херодот.

Има една изгубена история, напълно игнориран от основните учени, когато става въпрос за египетската цивилизация и загадъчните пирамиди, които според мнозина предхождат самата египетска цивилизация. За да се разбере с цялата точност от историята, която са ни учили в училище, ние трябва да разберем, че безброй открития на нашата планета са били напълно пренебрегнати от общообразователните учени.

Едни от тези открития се осъществени в Египет, където е била открита огромна подземна система от тунели с камери и стаи под повърхността на платото Гиза. Една истинска история на това, което се е случило под пясъците преди хиляди години не присъства в масовите учения на нашата цивилизация в миналото, и размисъл за това са безбройните открития, направени през последните десетилетия, които ясно показват, история, за която ние знаем само частично.

За да се разбере загадъчния подземен „град“, разположен под платото Гиза, ние тръгваме да се подвизаваме от оазис Фаюм намиращ се на няколко мили извън Мемфис. Забележително е да се спомене, че в миналото, езерото Моерис граничи с оазиса Фаюм и до неговите брегове е бил загадъчният лабиринт описан от Херодот като „безкрайно чудно за мен“.

пирамиди, гизаВ неговите писания се казва, че мистериозният „лабиринт“ има внушителни размери, съдържа до 1500 стаи и равно количество подземни камери, с които на гръцкия философ не е било разрешено да се запозне. Според пазителите на лабиринта, „пасажите са озадачаващи и сложни“, създадени с цел да се запази безброй древни текстове и свитъци безопасни в много подземни пещери. Те представляват един невероятен подземен град под пирамидите в Гиза.

В действителност, този древен комплекс впечатлил Херодот по такъв начин, че се чувствал принуден да говори за мистериозна структура.

Той пише, че видял там дванадесет дворци, които са имали комуникация помежду си, имали са тераси и са били подредени в около дванадесет зали. Трудно е да се смята, че са дело на човек, стените са покрити с издълбани фигури, и всеки съд е изящно, построен от бял мрамор и заобиколен от колонада. В близост до ъгъла, където завършва лабиринта, има една пирамида със 72 метра височина, с големи издълбани фигури на животни в нея и подземен проход, по който може да се влезе. Било му казано много убедително, че подземните камери и пасажи са свързвали тази пирамида с пирамидите в Мемфис.

В действителност, древният Мемфис (Гиза) има огромни подземна система, която съчетава набор от сложни изкуствени проходи и подземни реки и тунели. Те били описани преди хиляди години, но гигантски подземни кухини са картографирани от 1978 г. с помощта на специален радар проникващ под земята, благодарение на изследванията ръководени от д-р Джим Хутрак, който казал, че са влезли в огромни камари, които са по-големи от най-големите катедрали, построени някога от съвременния човек.

Освен това, в допълнение към по-горе казаното, той също така говори за гигантски подземен метрополис, разположен под платото Гиза на възраст хиляди години, с точност не може да се определи колко.

пирамиди, гиза

Интересното е, че има множество антични автори, които подкрепят текстовете на Херодот, в които пише за подземни проходи, свързващи големите пирамиди. Важно е да се спомене, че Ямблих, известен също като Iamblichus Chalcidensis на латински, или Iamblichus на Апамея, сирийски философ неоплатонист, записал информация за вход през тялото на Сфинкса, който води във вътрешността на Голямата пирамида в Гиза:

„Този вход препречен в наши дни от пясък и боклуци, все още може да бъде проследен между предните крака на клекналия колос. Той е бивш затворен с бронзова порта, чиято тайна пролетта може да се използва само от жреците. Той е охраняван от общественото отношение, и един вид религиозен страх поддържа неговата неприкосновеност по-добре от въоръжена охрана. В корема на Сфинкса са били изрязани галерии, водещи до подземната част на Голямата пирамида.”

Крантор (300 г. сл. Хр.) твърди, че наборът от подземни стълби в Египет съдържа писмени каменни записи на праисторията, това се подкрепя и от писанията на Херодот. За този невероятен подземен град, който се намира под пирамидите в Гиза пише и френският египтолог Гастон Масперо в ”Зората на цивилизацията”.

Източник: http://www.chudesa.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'