Нено Димов: Каракачанов ме покани в правителството като експерт!

Поканиха ме в правителството като експерт. Минал съм по целия ешелон в министерство на околната среда и водите. Участвах в екипа, който изгради съвременната административна база. Каракачанов ме покани в експертно качество. Това каза министърът на околната среда Нено Димов по БТВ. Не съм имал контакти с патриотите. С него се познаваме, когато бяхме народни представители от различни парламентарни групи. Знаем си телефоните, чувал сме се.

Опонент съм за глобалното затопляне. Твърди се, че ако се стопи леда на Северния полюс, ще се повиши нивото на морското равнище. Това не е така. Научният дебат трябва да се състои. Трябва да се стигне до политика. Решението за урана във водата в Хасково е на два етапа. Трябва да има нови сондажи, за да няма водоноски. Има няколко дългосрочни алтернативни варианта. Трябва да има геоложко проучване.

Автомобилите и отоплението на твърдо гориво е основен замърсител на въздуха. В София трафика е най-сериозната причина за това. През лятото влизаме в нормите. Местната власт трябва да вземат мерки. Трябва да се модернизира градският транспорт. Нормите са по-строги сега. Движим се в тази посока. Нека да сравним въздуха с този преди 35 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'