Най-подходящите професии според зодията

Днес ще си поговорим за професиите на зодиите.
И веднага правя уговорката, че хората, разбира се, се раждат по време, когато Слънцето осветява един от дванайсетте знака на зодиака, но самите люде не са зодиакални знаци – те си личности, индивидуалности, многостранни, разнолики и уникални.

Затова няма да описвам коя професия е точно най-подходяща за теб, защото това зависи от съдържанието на целия ти хороскоп, а не само от слънчевия ти знак – още повече, че индивидуалният хороскоп най-прецизно и колоритно ни дава информация за същностното съдържание на талантите и наклонностите, но конкретната форма, в която да ги канализира и вложи, в голяма степен индивидът трябва сам да открие по силата на зрелостта на своята душевна воля и осъзнатост.

Това, което мога да направя обаче, е да ви разкажа в контури в кои сфери на човешката професионална опитност енергията на дванайсетте зодии пребивава с най-голяма радост, с кои професии резонира най-хармонично.

Въздушните знаци обожават интелектуалните предизвикателства.

Те са генератори на идеи, комбинатори и творци на алгоритми. За тях е важно да има движение – физическо, ментално, духовно. Движението, общуването с другите и обменът на мисли, информация, емоции са жизнено важни. Затова въздушните знаци са привлечени от поприща като консултантски услуги, преподавателски и обучителни дейности, търговия

Везните са чудесни адвокати, медиатори и организатори на събития, Близнаците са търговци и маркетингови специалисти, а Водолеите са IT гении.

Въздушната четвърт на зодиака обикновено избягва да си цапа ръцете и ще се изявява с удоволствие там, където има творчество, комуникация, технологии, хора.

Огнената стихия има нужда да действа, да инициира, да се вихри и да ръководи.

Нейните представители са вдъхновителите на зодиака и обикновено застават зад каузи, в които горят. Те са естествените лидери в нашето общество – и формални, и неформални.

Овенът ще се насочи натам, където има възможност за конкуренция и преодоляване съпротивата на съперника. Той е спортист, воин, военен, полицай, огнеборец, хирург. Овенът има нужда от битки – някои малки и лични, други – обществено значими. Той е мениджър и водач в областта си.

Лъвът обича да се изявява на сцена, затова той е актьор, телевизионен водещ, артист, мотивационен лектор, бижутер, кардиолог.

Стрелецът търси широки пространства – и физически, и духовни. Намира ги в професии като издателска дейност, международни отношения, академичен преподавател, международна журналистика, преводач, духовникЗемята е практична, методична, организирана.

Тя търси стабилност, сигурност, корен. Неотклонно и бавно следва целите си без излишни рискове и ненужни подскоци. За хората с доволно количество от тази стихия в картата си е изключително благотворно и жизнеутвърждаващо да имат досег с природата и земята, както и да вършат неща с ръцете си, защото щастието им минава през сетивната функция.

Телецът е градинар, било то като професия или хоби. Той има усет за пари и затова банкерството му е в кръвта. Козметика, архитектура, интериорен дизайн, приложни изкуства – все професии, които хранят чувството му за физическа форма и пряк, осезаем резултат от неговите усилия.

Девата е царица на детайла, изчистените форми и взаимоотношения, грижата за другия. Тя процъфтява в медицинските професии, статистиката, социологията, счетоводството, одита, всякакви асистентски дейности.

Козирогът е кариеристът на зодиака. Той се цели нависоко и надалече и влага неимоверни усилия да изкачи върха на йерархичната стълбица в социума, политиката или компанията. Той е финансист, CEO, главен счетоводител, мениджър на недвижимо имущество, архитект, организатор…

Вероятно оставате с впечатлението, че земните знаци са малко скучновати, но не се заблуждавайте – те имат здраво и вибриращо чувство за хумор, освен това се срещат в артистичните среди в изобилие, просто в творчеството им винаги има голяма доза приемственост, усещане за земя, цвят, форма, плодовитост.

Водата е нежна, чувствителна, емоционална.

Тя черпи жизнени сокове и дава изобилно на околните, когато се занимава с дейности за душата – грижа за другите, писане, рисуване, пеене, духовност.

Рибите са ефимерни, леко неземни – те са режисьори, актьори, музиканти, ясновидци, фармаколози, лекари. психотерапевти, които имат особена дарба да работят с хора със зависимости.

Скорпионите не са толкова себепожертвователни, но те попълват луфтовете от професии, които другите зодии обикновено предпочитат да избягват – погребален агент, патоанатом, следовател, криминалист, балсаматор, психиатър, сексолог, палеативен терапевт, психотерапевт.

Ракът е отдаден социален работник, детски учител, медицинска сестра, диетолог, готвач и кулинар, психолог и детски лекар.

/edna.bgВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'